Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

DOXagora: Vernisáž se symbolickým datem inaugurace

DOXagora: Vernisáž se symbolickým datem inaugurace
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Cílem projektu je vytvořit prostor pro výměnu různých názorů a myšlenek týkajících se důvodů dnešní systemické krize v různých oborech a nabízet její možná řešení.

DOXagora chce oslovovat a dlouhodobě přivádět do Prahy přední mezinárodní myslitele a současně dát příležitost české veřejnosti podílet se pravidelně na diskusi o palčivých otázkách. Řecké sloveso αγορεύω, odvozené z podstatného jména agora [αγορά], znamená veřejně mluvit. 6. březen je symbolickým datem inaugurace DOXagory. Projekt se liší od jiných diskuzních fór svým spojením se specifickým místem umělecké instituce a jejích výstavních projektů.

Centrum současného umění DOX od svého otevření v říjnu 2008 uskutečnilo řadu výstav a velký počet přednášek, diskusí a panelů včetně několika specifických diskusních projektů - 12 hodin budoucnosti a Jaká je vize Prahy (cyklus veřejných diskusí, který již vstoupil do druhého ročníku), live rozhovory ve výstavě Luciferův efekt či přednášky mezinárodních osobností (například Zygmunt Bauman, Slavoj Žižek, Philip Zimbardo), jež bezprostředně se zaměřením DOXagory souvisejí. Reakce veřejnosti i panelistů nás vedly k rozhodnutí věnovat prostor DOXagoře v Centru současného umění DOX.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma