Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Dlažební kostky versus podpatky

Dlažební kostky versus podpatky
zdroj: tisková zpráva

Určitě to znáte všechny. Jdete na party, chcete být nejkrásnější, vezmete si jehly, bum, prásk, šleh. A je po...

Módní časopisy jsou k Češkám dost necitlivé, a tak i módní návrháři. Navrhují si boty na jehlách od 10 do 12 centimetrů jak na běžícím pásu, růžové, béžové, s mašličkou, do špičky i bez špičky, a Češky aby zaplakaly. Nebo zaťaly zuby a pak zaplakaly. V dnešní době dlouhonohých divoženek z plakátů není možné se trendu podpatků vyhnout, a nikdy to asi ani možné nebylo. Chcete si jít jen pro jedno tílko do Zary? Prosím, ale hned z protějšího regálu na vás mrknou. Nejkrásnější, jaké jste v životě viděla. Kdo by odolal? Rázem nepotřebujete tílko, protože každý outfit se promění v dokonalý, když k němu vezmete jehly.

A tady to začíná, v obchodě sama sebe během jedné jediné sekundy přesvědčíte, že podpatky nejsou tak vysoké, a že boty jsou vlastně pohodlné. A už je berete. V Tescu pak svou velkou Zara tašku hrdě vystavujete na odiv během nákupu rajčat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jenže pak přijde osudová párty, rande nebo prostě jen špatný den, kdy si potřebujete dokázat, že na to máte. Vytáhnete zmiňované boty a ejhle. Už před domem narazíte na všudypřítomnou dlažbu, kterou proklela už nejedna dáma. (Víte, že nejčastější důvod zlomených kotníků je právě vysoký podpatek?) A teď nastává ten moment, kdy si uvědomíte, že jste měly být realistky. Nikdy, zdůrazňuji nikdy, nejste schopna doběhnout tramvaj.

Když vám ujede tramvaj, automaticky pak musíte znova utíkat, a kolotoč hrůzy a vratkých nohou se točí a točí. Vy nadáváte a říkáte si, že takovou hloupost už nikdy neuděláte. Jenže pak jí stejně uděláte. Tentokrát s botami od X a příště zas od Y.

Takže já se ptám, nebyl by život jednodušší v balerínách? Cvičkách, keckách, bosky? Byl. Ale jak byste pak mohla mít čisté svědomí, když ostatní to taky vydrží? Na kostkách se nedá naučit chodit, není to prostě možné. Proto doporučuji, abyste si pořídily někoho svalnatého, kdo vaše rozjeté nohy na dlažbě ukočíruje.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma