Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Děti malují s organizací ADRA, aby pochopily rozvojový svět

Děti malují s organizací ADRA, aby pochopily rozvojový svět
zdroj: tisková zpráva

Humanitární organizace ADRA vyhlásila letos v březnu už popáté výtvarnou soutěž pro děti, které se účastní základní školy z celé ČR. Letošní ročník provází snaha, aby děti začaly vnímat problémy rozvojových zemí.

Pátý ročník výtvarné soutěže se letos věnuje tématu, které je blízké každé věkové skupině, ale dětem obzvlášť: ŠKOLA. Patronem soutěže se stal herec Petr Vacek

Soutěž patří do programu vzdělávacího projektu PRVák, který pomocí vyškolených lektorů blíže seznamuje děti a mladé lidi v ČR s rozvojovou problematikou. Naším cílem je, aby především děti a mladí lidé už ve svém věku začali vnímat problematiku rozvojových zemí,“ přibližuje ředitel organizace ADRA Jan Bárta.

"Díky vhodné formě, kterou jsme našli právě ve výtvarné soutěži, a díky povídání učitelů na téma škola u nás a v rozvojových zemích, mají tak děti možnost pochopit, co vlastně rozvojové země jsou," doplňuje Bárta.

Humanitární organizaci ADRA záleží na tom, aby děti byly seznámeny, s jakými problémy se zde lidé potýkají, kdo a jak jejich situaci řeší, na jakých principech rozvojové země fungují a jakým způsobem se mohou do problematiky zapojit samy děti. Letos se zaměřují právě na téma školy.

Výtvarná soutěž je určena dětem, které navštěvují první stupeň základní školy. Jejich úkolem je namalovat nebo nakreslit svoji představu o tom, jak právě oni vnímají svět školy. Mají možnost se touto uměleckou formou vyjádřit, co podle nich škola znamená, jakým může být přínosem do života, zobrazit pro ně to nejpodstatnější, co jim škola přináší.

Prioritně by nemělo jít o to, aby zachytily svou představu o tom, jak funguje škola v rozvojových zemích, ale fantazii se meze nekladou.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma