Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Dejte křečím červenou!

Dejte křečím červenou!
Muscoaktiv - stop křečím | zdroj: tisková zpráva

Téměř každý člověk alespoň jednou v životě zažil období, kdy se v noci probouzel kvůli nepříjemným křečím v lýtkách nebo chodidlech, nebo ho křeče potrápily v posilovně či bazénu. Příčinou může být nedostatek hořčíku, draslíku nebo některých vitamínů. Tyto látky tělu dodají speciálními přípravky.

„Při fyzické zátěži, například při sportu, se při pocení kromě vody vylučuje z těla množství minerálů a stopových prvků. Nedostatek některých prvků – například vápníku, draslíku hořčíku, ale i vitamínů B1, B5, B6, D a E – a dehydratace jsou pak častou příčinou křečí,“ vysvětluje lékárnice RNDr. Eva Holubová. Způsobovat je však mohou i další faktory. „Mezi ně patří užívání některých léků, nadměrná konzumace alkoholu, těhotenství, práce v extrémně nízkých či vysokých teplotách, nesprávná velikost boty, vysoké podpatky, nedostatečné prokrvení končetin nebo také onemocnění ledvin, jater a dalších orgánů,“ dodává RNDr. Eva Holubová.

Křeče, což je prudké stažení a dočasné ztluštění svalu, se zbavíme tak, že přestaneme vykonávat pohyb, který křeč vyvolal, a snažíme se sval opatrně natáhnout. Pokud se křeč nachází ve svalu chodidla, ideální je procházet se. Dříve či později se sval natáhne zpět do původní polohy a přestane bolet. Po odeznění křeče se nedoporučuje vracet k pohybu, který křeč vyvolal. Je téměř jisté, že se křeč objeví znovu.

Důležitá je prevence, tedy odstranění příčin křečí. To znamená přijímat dostatek minerálů, stopových prvků a vitaminů, pít dostatečné množství tekutin a přiměřeně zatěžovat organismus při cvičení. „Při výskytu křečí se doporučuje užívat doplňky výživy obsahující hořčík, draslík nebo vitamíny,“ říká lékárnice RNDr. Eva Holubová.

Při výskytu křečí se výborně osvědčil doplněk stravy Zdrovit MUSCOAKTIV STOP KŘEČÍM s účinnou kombinací draslíku, hořčíku a vitaminů E a B6. Hořčík a draslík přispívají k normální funkci nervového systému a svalů, hořčík navíc ke zmírnění únavy a vyčerpání. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem, vitamin B6 pak k normální funkci imunitního systému.

Pozitivní zkušenosti s užíváním potahovaných tablet Zdrovit MUSCOAKTIV STOP KŘEČÍM, které jsou dostupné v lékárnách bez předpisu, má i paní Anežka Vykoupilová z Hodonína. „Trápí mne křeče před spaním nebo mě budí ze spánku. Chtěla jsem zkusit, zda by mi pomohlo pravidelné braní hořčíku. V lékárně mi nabídli MUSCOAKTIV STOP KŘEČÍM a cítím výrazné zlepšení. Jednou jsem si pořídila jiné tablety hořčíku, ale jsou drsné, rozpouštějí se již v puse a mám problém je polknout. Tyto jsou hladké a snadno se polykají,“ pochvaluje přípravek.

Zdrovit MUSCOAKTIV STOP KŘEČÍM je dostupný pouze v lékárnách. Jedno balení obsahuje 50 tablet, denní dávka je jedna až dvě tablety. Doporučená cena v lékárnách je 107 korun. Koupit jej můžete i ve formě rozpustného prášku s rychlejším nástupem účinku (Zdrovit MUSCOAKTIV STOP KŘEČÍM Rapid), který rozpustíte ve vodě. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma