Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Czech Dance Tour 2018: Roztančíme Česko

Czech Dance Tour 2018: Roztančíme Česko
zdroj: tisková zpráva

Soutěžní túra tanečních skupin vstupuje do druhého ročníku a přináší několik novinek pro tanečníky i diváky. Zavítá do více regionů než v loňském roce, osloví i takzvané “hobby tanečníky” a ve spolupráci s partnery podpoří nové talenty. Do finálové poroty opět usedne i český sportovec a trenér - krasobruslař Tomáš Verner.

Od 17. března do 27. května bude Česko o víkendech tančit. Czech Dance Tour 2018 zavítá do 10 měst a projede desítkou českých a moravských regionů včetně Prahy. Diváci se mohou těšit na vystoupení v tanečních stylech jako jsou street dance, disco dance, art dance, free style, cheerleaders..., a u některých i na jejich show varianty s kulisami,” zve diváky na Czech Dance Tour 2018 její pořadatel, Martin Hladík, aktivní choreograf a absolvent Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze. Upřesňuje, že taneční skupiny do soutěže přihlašuje jejich trenér nebo choreograf prostřednictvím elektronického systému na stránkách www.czechdancetour.cz. Registrace pro první soutěžní kola se otevřela 5. března. 

Kde se bude tančit 

Túra napříč Českem startuje 17. března v Plzni a na konci května bude Česko znát Mistry republiky v nejrůznějších tanečních a věkových disciplínách. Z devíti regionálních kol soutěžící postupují do moravského nebo českého zemského finále, poté do celorepublikové bitvy. Oproti loňskému roku přibývá v regionální části soutěže jedno moravské kolo navíc (na regionální úrovni se na Moravě bude tančit v Havířově, v Otrokovicích a v Brně). Na moravské zemské finálové kolo se postupující tanečníci sjedou do Prostějova. Přítomnost Czech Dance Tour v Olomouckém kraji je také letošní novinkou.

V Čechách se regionální kola uskuteční v Plzni, v Jindřichově Hradci, v Ústí nad Labem, v Chrudimi, v Mladé Boleslavi a v Praze. Samostatná kola zvlášť pro střední Čechy a zvlášť pro hlavní město a okolí jsou také novinkou oproti loňsku.

Na české zemské finále se túra vrátí do Chrudimi; celorepublikovou bitvu o nejvyšší tituly bude “hostit” hlavní metropole Praha poslední květnový víkend. 

Foto_Tomáš Železný_Chilli Dancers v Hard Rock Cafe Praha_01_náhled zdroj: tisková zpráva

Tisíce neposedných

Loňský první ročník Czech Dance Tour předpokládal, že k účasti přesvědčí 6000 tanečníků. Byl to slušný odhad, celkový součet za regionální kola se vytáhl na 5966 tanečníků. Někteří z nich vystupovali už v základní soutěži ve více choreografiích, a v tomto smyslu účast překročila 7000 tančících protagonistů. Diváci měli možnost vidět přes 450 choreografií v různých stylech, kostýmech, na různorodou hudbu.

Další novinky

I když základní myšlenka a koncept Czech Dance Tour zůstávají stejné, každý ročník by měl přijít s nějakou novinkou. Kromě přirozeného “růstu” o další regiony, je to rozšíření soutěže o kategorii tzv. hobby tanečníků, ale také první prize money - 15.000,- Kč jedné z vítězných skupin uděluje letos Hard Rock Cafe Praha. Ani na chvíli jsme nepochybovali o další spolupráci s tímto tanečním projektem. Hudba a tanec mají k sobě velmi blízko a jsem moc ráda, pokud můžeme podporovat projekty, které mladým lidem ukazují možnosti rozvoje,” říká Michaela Svobodová, marketingová manažerka Hard Rock Cafe Praha.

Na přelomu ledna a února proběhl také konkurz na moderátory celé túry. “Chtěli jsme podpořit mladé lidi, kteří se připravují na role herců či moderátorů, a tento konkurz jsme uspořádali ve spolupráci s Vyšší odbornou školou hereckou v Praze - Michli a jejímu studenty,” doplňuje novinky tanečního projektu Martin Hladík. Role moderátorů se ujmou žáci VOŠH - Adéla Rausová a Aleš Fidler, dále pak jejich spolužáci Eva Sýkorová a Soňa Křepelová.

Poslední novinkou je nominační soutěž TVÁŘ CZECH DANCE TOUR. Tanečníci i diváci budou během finálových kol prostřednictvím Instagramu nominovat své kamarády nebo i soupeře na tento titul. Z “přihlášených” tváří se správnými hashtagy (#czechdancetour #tvarczechdancetour a s odkazem na jméno skupiny, ve které nominovaný soutěží) vybere odborná porota 21 finalistů. O pětici vybraných tváří rozhodne veřejné hlasování. Pět “TVÁŘÍ” bude vyfoceno na hlavní promoplachtu Czech Dance Tour 2019. Ta je ústředním motivem celé túry a tvoří pozadí za taneční plochou.

Tisková konferece _ tanečníce z HDC a porotce Czech Dance Tour - Tomáš Verner zdroj: tisková zpráva

Děkujeme partnerům

Kromě medailí a diplomů, které jsou pro tanečníky stále velmi cenné, odměňuje Czech Dance Tour vítěze i dalšími způsoby. Prvními partnery jsou společnosti, které věnují ceny v aktuální celkové hodnotě 600.000,- Kč. Jde o produkty a služby značek: Hard Rock Cafe Praha, Kellogg´s, Scholl, Veet, Vanish, Bliss a Pringles. O produkty značky Scholl budou v každém kole soutěžit hned dvakrát i diváci.

Czech Dance Tour také děkuje mediálním partnerům Radio Impuls a Tiscali.cz, že s námi letos roztančí Česko.   

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma