Cukrová vata - neřest našich předků
Cukrová vata se začala vyrábět před více jak sto lety. Dnes se na ní těší malí i velcí, ale dříve si cukrovou vatu mohli dovolit jen ti bohatší.
Cukrovou vatu si dnes můžete vychutnat na slavnostech, poutích, příležitostných kulturních akcích, výstavách či veletrzích. Ochutnat přitom nemusíte pouze jednu příchuť, k dostání je jich hned několik, díky čemuž má vata také několik zabarvení.
K popularizaci oblíbené cukrovinky přispěl stroj na výrobu z konce 19. století. Vzhledem k tomu, že byl dostupný i obyčejným lidem, začala se cukrová vata více konzumovat a její oblíbenost rostla.
A v čem spočívá výroba této laskominy?
Hlavní zásadou je ochucený a přebarvený cukr, který se roztaví na karamel, následně vháněný do bubnu, kde se ochlazuje a zpátky zcukernatí. Tak vznikají vlákna, která jsou následně namotávaná na špejli a vznikne tak cukrová vata.
Celý článek naleznete na TOJECOOL.CZ.
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 23.11.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 25,230 | 25,310 |
USD | 24,250 | 24,370 |