Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Co všechno umí rajčata?

Co všechno umí rajčata?
zdroj: tisková zpráva

Rajče – malý kulatý zázrak.

Stačí jen pohlédnout na výčet zásluh rajčete o naše zdraví a je jasné, že rajské jablko je obdivu a především časté konzumace hodná plodina. Nenápadné rajče je hotovou studnicí prospěšných látek. Obsahuje vitamin C a E, provitamin A, vitaminy skupiny B, draslík a železo, v menším množství také vápník a fosfor, je zdrojem vlákniny, nechybí ani důležité antioxidanty, které tělo chrání před škodlivými volnými radikály. Pojídání rajčat podporuje krvetvorbu, prospívá pokožce, vlasům i nehtům, posiluje buněčnou strukturu a imunitu, prospěšné jsou i antibakteriální účinky. Rajče je zkrátka jednou z nejzdravějších zelenin, kterou si navíc můžeme sami vypěstovat!

Obzvláště často by po něm měli sáhnout především muži po padesátce, kteří už znají, nebo záhy poznají, strasti života se zvětšenou prostatou, především časté močení. Ano, „zázračné“ rajče opravdu pomáhá i v tomto případě – zásluhou vysokého obsahu karotenu, přesněji karotenoidu lykopenu, což je účinný antioxidant, který pomáhá chránit buňky těla, přispívá k ochraně cév před zužováním a tvrdnutím. Odborníci si jej považují především pro jeho blahodárné účinky na prostatu.... Jenže pokud by pánové chtěli dostat do organizmu 6 mg lykopenu denně, což je množství, které pomáhá udržet prostatu zdravou, museli by zkonzumovat až 12 středních rajčat. A to je vskutku věc jen stěží realizovatelná.

Tip:  Podstatně elegantnější a příjemnější řešení se stejným výsledkem naštěstí nabízejí kvalitní doplňky stravy. Například Prostenal s PERFECT COMPLEXEM je pro své pozitivní účinky už čtvrtým rokem nejprodávanějším doplňkem stravy na prostatické potíže na českém trhu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma