Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Co o vás prozradí volba dekorace aneb strom jak společník v interiéru

Co o vás prozradí volba dekorace aneb strom jak společník v interiéru
zdroj: Tisková zpráva

Rádi se obklopujeme přírodou a moderní trendy nám v tom rozhodně přejí. A nemáme-li možnost sázet vždy na živé součásti výzdoby (jako jsou třeba pokojové květiny), rádi se uchylujeme alespoň k jejich výtvarné přítomnosti.

Právě proto je obraz nebo fototapeta stromu ve většině moderních domů a bytů tak oblíbená. Ne vždy jde o záběr na celou korunu, leckdy je ve hře jen kousek větvičky, nejčastěji s květy nebo svěže zeleným jarním listím. Zajímá vás, co o vás říká typ dekorace, který si vyberete?

Strom jak symbol rodiny, ale i milovníka samoty

Většinou si strom představujeme jako něco, co symbolizuje pospolitost. Koneckonců – ne nadarmo se rodinné rodokmeny kreslí právě na kmenech a větvích nějakého listnatého velikána. Ne vždy jde však o pravidlo. Velmi mnoho o vás totiž vypovídá i to, jakou kompozici stromu zvolíte a zda u toho dbáte na detaily.

Když chcete prostě jenom strom

Mohutný kmen, koruna s jarním nebo naopak podzimním motivem, jednoduché pozadí… Také si ideální obraz představujete takhle? Pak jste podle psychologů člověk, který dokáže rychle řešit krizové situace a jen tak něco ho nezaskočí. Doopravdy. Zapamatujte si to, až budete někdy muset kreslit strom na přijímacím pohovoru v rámci svého „psychologického“ rozboru.

Fototapeta s lesem v mlze v obžvac°m pokoji zdroj: Tisková zpráva

Jsou-li pro vás důležité detaily, svědčí to o více věcech

Jestliže je vaše nová fototapeta stromy přímo pokrytá, a kromě toho jsou na ní i další detaily jako třeba most přes řeku, ptáci na obloze, květiny v trávě apod., pak to svědčí o tom, že i vy budete trochu komplikovanější osobnost. Obyčejnost vám nejspíš nestačí – rádi všechno dotahujete do precizních konců a vůbec máte rádi ve všem pořádek.

Že na vás tato charakteristika tak úplně nesedí? Pak je ve hře ještě druhá možnost. Bojíte se být sami, neustále hledáte něco, čím byste smysluplně vyplnili svůj volný čas (a v tomto případě i prostor okolo vás) a celkově se cítíte nejistě. Často si podvědomě podobné dekorace pořizujeme v nějakém složitém životním období – rozvod, smrt v blízké rodině apod. Neházejte to za hlavu, může to znamenat, že potřebujete pomoc (anebo ji potřebuje ten, kdo si takovou dekoraci domů pořídil).

Strom se stíny a dynamikou

Dost možná vám nestačí obyčejný obrázek stromu a zkrátka a dobře potřebujete, aby působil co nejvíc živě. Táhnou se od něj dlouhé stíny? Máte dojem, že se v jeho rozmazaném pozadí může ukrývat nějak tajemství? Pak jste podle všeho člověk, který rád hledí do budoucna, je dynamický a umí se přizpůsobit každé situaci. Vaše tapeta strom na zeď o tom podává jasný důkaz. To ovšem platí jen v případě, kdy jsou stíny zcela jasně vymezeny na pravou stranu. Jestliže se natáčejí doleva nebo se jejich směr jednoznačně nedá určit, znamená to spíše, že rádi prozkoumáváte věci do hloubky a zajímáte se o skutečné pozadí dějů a událostí ve vašem okolí. A to je vlastnost, která se vždycky hodí.

Fototapeta se stromy a sluncem zdroj: Tisková zpráva

Co o vás vypovídá malý strom ve velké krajině

I takové obrazy jsou v poslední době velmi oblíbené. Většinou je doplňuje nějaký citát, ovšem hrát mohou i na jasně znějící strunu nevyřčeného. A co na to psychologie? Všeobecně lze říct, že pokud milujeme obrázky stromů, které vyplňují prakticky celou svěřenou plochu, svědčí to o našem sebevědomí. A v případě miniaturních stromů je to přesně naopak.

Ovšem může to znamenat také to, že právě hledáme svou životní cestu nebo to, že se rádi necháváme překvapovat něčím novým a nevšedním. Záleží jen na vás, jakou interpretaci si v tomto případě zvolíte. Ovšem dbejte na to, aby ani „malý strom“ nepůsobil v interiéru smutně a nedotaženě. Doplňte ho proto třeba menšími suvenýry, obrázkem v okolí apod., jako samostatná dominanta zdi se totiž příliš nehodí.

Vybíráte dárek? I tady své znalosti uplatníte

Chcete překvapit svou kamarádku ideální dekorací, určenou právě do jejího interiéru? Pak si ještě jednou přečtěte následující řádky. Poměrně snadno odhadnete, jaký obraz nebo fototapeta by se hodil k její povaze a zaručeně tak při výběru nešlápnete vedle. A to se rozhodně hodí, co říkáte?

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma