Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Články autora

Michaela Šímová

Magazín

Jak být dobrým posluchačem ve světě chytrých telefonů?

Michaela Šímová 29. 2. 2020
Přistoupíme do tramvaje a lidé se sklopenými hlavami hledí do svých telefonů. Stejně tak potkáváme v ulicích jedince, kteří, vtaženi do svých digitálních bublin, ignorují ruch kolem sebe. Během společných chvil s přáteli máme pocit, že nás neposlouchají a co minutu pokukují po svých chytrých telefonech. Znáte to? Opravdu ztrácíme schopnost naslouchat?
Magazín

K dosažení štěstí stačí deset minut denně a správně položené otázky

Michaela Šímová 25. 5. 2019
Pozitivní psychologie je poměrně starou disciplínou, v Česku se ovšem stává populární až v posledních několika letech. V současném zrychleném světě lidé vyhledávají způsoby, jak se zbavit každodenní součásti života - stresu. Nejen oblíbený mindfulness může být nápomocný. Nová kniha Sandi Mannové, psycholožky z univerzity v Lancashire, poskytuje návod, jak štěstí dosáhnout v deseti minutách.
Magazín

Sdílíte na webu fotky svých dětí? Ohrožujete jejich soukromí a mohou vás zažalovat

Michaela Šímová 22. 4. 2019
Někteří rodiče nemají soudnost a sociální sítě zahlcují fotografiemi, videi a informacemi o svých dětech. Některé novinky ze života potomků jim mohou připadat vtipné, jejich dětem už však tolik ne. Pro otravnou činnost se už vžil samostatný termín – sharenting, jenž vznikl spojením slov share (sdílet) a parenting (rodičovství). Co všechno se za ním skrývá?

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma