Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Články autora

Lenka Dvořáčková

Magazín

Zákopová erotika: Pohlednice s nahotinkami jako potěšení i platidlo

Lenka Dvořáčková 30. 5. 2021
Vojáci v zákopech první světové války si prošli peklem. Daleko od rodin a přítelkyň přebývali ve špíně, vlhku, o hladu a s věčným strachem o život. Radost jim mnohdy dělaly jen erotické pohlednice, kterými se mohli kochat, nebo ještě častěji - vyměnit je za cigarety nebo jiné nedostupné zboží.
Magazín

OBRAZEM: Zamilovaná příroda vykouzlí srdce, kam se podíváš

Lenka Dvořáčková 14. 2. 2021
Romantické rande v restauraci si letos zamilované páry neužijí. Lásku a její symbol v podobě srdce ale není potřeba odívat do saténového ubrusu a plápolajícího ohně svíček, stačí vyjít do přírody.
Magazín

Jak ovládnout emoce v práci a neposlat šéfa nebo kolegy do háje

Určitě se to někdy stalo každému pracujícímu. Stres, vztek na kolegu, nervy či vyhrocená situace vedly k tomu, že jste v práci vybuchli a přestali se na chvíli ovládat. Možností, jak zklidnit emoce, je mnoho, jen málokdo si však může dovolit jít si třeba uprostřed pracovního dne zaběhat. Jak dostat emoce snadno a rychle pod kontrolu v běžném kancelářském prostředí?
Magazín

Kouří veřejně marihuanu a ještě jí za to platí

Lenka Dvořáčková 11. 5. 2019
Gratulujeme, stala jste se naším dvorním huličem! Když se Kayla Gerberová zprávu, byť jistě sdělenou trochu solidnějšími slovy, dozvěděla, skákala a křičela radostí. Získala práci snů nejednoho konzumenta marihuany – stala se jednou z osmi placených znalců konopí.
Člověk

Syndrom toxického šoku: Vzácné onemocnění, které ale nezabíjí jen menstruující ženy

Lenka Dvořáčková 27. 1. 2018
Syndrom toxického šoku. Tato tři slova zná každá žena či dívka, která někdy použila nebo jen uvažovala o použití tamponu. Varování musí být na každé krabičce. I to přesto, že jsou jen jednou z mnoha příčin propuknutí toxického šoku. Co přesně o této záhadné nemoci víme?
Člověk

Mají se kardiaci bát sexu? Vědci znají odpověď

Lenka Dvořáčková 23. 11. 2017
Náruživé sexuální hrátky končící zástavou srdce jednoho z účastníků – většinou staršího muže – se objevují v literatuře i ve filmech. V reálném životě ale taková situace nastává jen zcela výjimečně, tvrdí první studie, která se souvislostí sexu a srdeční zástavy věnuje.
Magazín

Vzácná alergie, při níž sprcha i pláč ze zoufalství bolí jako šlehání kopřivami

Když prší, je to jako by se do jejího těla zapichovaly miliony jehliček. Každý lok sousto ji v krku pálí jako šlehání kopřiv, o koupání v bazénu si může nechat jenom zdát. Rachel Wawricková, jejíž příběh přináší britský server BBC, je jedním ze zhruba třicítky lidí na světě, kteří mají jednu z nejhorších možných alergií – na vodu.
Magazín

Hysterky nebo empatické vedoucí, jaké jsou ženy jako šéfky?

Lenka Dvořáčková 29. 12. 2016
V čele nejvýznamnějších společností nikdy nestálo tolik žen jako v roce 2016. Pomáhá vyšší počet žen ve vedení zlepšit kariéru i ostatním? Studie naznačují, že na tom něco je – pokud je pracovnice schopná, pod ženskou šéfovou lépe dojde povýšení. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma