Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Články autora

roj

Člověk

Neslyšící děti s kochleárním implantátem se učí slova rychleji než slyšící

roj 1. 2. 2018
Kochleární implantát je pro neslyšící takový malý zázrak. Pokud se jim implantuje už v raném dětství, po letech zpravidla nikdo nepozná, že mluví s neslyšícím. Nová studie navíc ukázala, že se děti po jeho implantaci učí slova mnohem rychleji, než slyšící.
Magazín

Olivový olej dobyl zámoří. Místo Řeků ho po litrech pijí Američané

roj 12. 3. 2016
Nemůže být lepší reklama pro olivový olej, než módní rozmach středomořské diety. Posedlost saláty a těstovinami spotřebu olivového oleje ve světě během jedné generace více než zdvojnásobily. V některých zemích vrostla za posledních 25 let i o stovky procent.  
Člověk

Muži se na rande přejídají, aby na ženu zapůsobili

roj 22. 11. 2015
Muži se na ženy snaží zapůsobit nejen vtipem nebo naditou peněženkou. Na schůzce se při jídle často přecpávají, aby nemuseli přiznat, že měli velké oči a naložili si víc jídla, než jsou schopni sníst, píše britský deník The Telegraph.
Zpravodajství

Italské město bude lidem platit, aby jezdili do práce na kole

roj 16. 11. 2015
Lidí mohou sahat po kole z různých důvodů - zdravím počínaje a snahou o šetření životního prostředí konče. V italském městečku Massarosa je k tomu může vést i finanční odměna. Radnice bude platit lidem, kteří místo auta pro cestu do práce zvolí kolo, příjemnou odměnu až 600 euro (přes 16 tisíc korun) ročně. 
Člověk

Na demenci upozorní změna smyslu pro humor

roj 16. 11. 2015
Pokud se u starších lidí mění smysl pro humor a smějí se nevysvětlitelným věcem, je to často známka blížící se demence. Tvrdí to studie britských lékařů, která vyjde v odborném magazínu Journal of Alzheimer's Disease.
Člověk

Sýr působí na mozek jako droga

roj 2. 11. 2015
Máte rádi sýry? Možná nejste jen labužníci, ale trpíte závislostí. Sýry totiž díky svému složení působí na mozek jako droga.
Magazín

Objímáním k lepšímu životu. Pomáhá zvyšovat sebevědomí i snižovat krevní tlak

roj 30. 8. 2015
Lidé, kteří se často objímají, mají spokojenější život. Podle výzkumu, který představil španělský deník El Pais, není objetí jen pouhé milé gesto. Aktivuje se díky němu endokrinní systém a tělo začne vylučovat hormon štěstí. S pravidelnou dávnou objetí se pak zvyšuje sebevědomí a snižuje stres i krevní tlak, píše italský deník La Repubblica.
Magazín

Spíte méně než šest hodin denně? Zvyšujete si riziko předčasného úmrtí

roj 15. 8. 2015
Méně než šest hodin denně spí podle průzkumů zhruba třetina lidí. Tento trvalý nedostatek spánku může podle Britské spánkové rady vést k celé řadě zdravotních problémů počínaje cukrovkou, obezitou či onemocněním srdce. Riziko předčasné smrti se tak zvyšuje až o 12 procent, píše britský The Independent.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma