Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Články autora

Alžběta Šírková

Magazín

Záhadná narkolepsie: Člověk usne, ani neví jak

Alžběta Šírková 6. 12. 2019
Dokážete si představit, že byste kdykoli během dne při jakékoli činnosti usnuli? Třeba při řízení auta, při rozhovoru nebo v práci, a to i přesto, že jste se vyspali dorůžova a máte energie na rozdávání?
Magazín

Zvířata díky šestému smyslu poznají blížící se nebezpečí i lidské nemoci

Alžběta Šírková 15. 9. 2019
Zvířata žijící ve volné přírodě mají neobyčejně vyvinutý šestý smysl. Dokáží vycítit nejen blízkost svého nepřítele, ale i přicházející přírodní katastrofy. 
Magazín

Jak bojovat s šikanou na pracovišti

Alžběta Šírková 28. 7. 2019
Šikana na pracovišti je čím dál častější jev, zkušenosti s ní má téměř čtvrtina osob a dvě třetiny obětí jsou šikanovány déle než rok. To už před pár lety ukázal výzkum společnosti STEM/MARK. A situace se nezměnila ani dnes. Doba, ve které žijeme, je orientovaná na výkon a výsledky, což mnohdy vyvolává stres a atmosféra na pracovišti se tak rozhodně nedá považovat za příjemnou. Zkrátka ideální prostředí pro vznik šikany.
Magazín

Stres je dobrý sluha, ale zlý pán

Alžběta Šírková 21. 7. 2019
Hormon adrenalin má v lidském těle nezastupitelné místo. Díky němu zvládáme stresové situace, překonáváme strach a nebezpečí. Jindy ho zase vyhledáváme dobrovolně, například při provozování extrémních sportů nebo sledování hororů. V každém případě ale platí všeho s mírou. Adrenalin se totiž vyplavuje i při psychickém stresu, a pokud s ním bojujeme dlouhodobě, zaděláváme si na řadu zdravotních problémů.
Magazín

Stereotyp pomáhá, ale i dusí. Jak se vymanit z rutiny?

Alžběta Šírková 26. 5. 2019
Ranní šálek čaje či kávy, čištění zubů nebo příprava večeře. Na první pohled běžné každodenní činnosti, které jako stereotypy ani nevnímáme. Přesto jimi jsou. Stereotypy ale mají několik podob, které nás mohou pozitivně naladit, ale i stáhnout ke dnu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma