Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Cigaretu zhasni, svůj vzhled rozjasni!

Cigaretu zhasni, svůj vzhled rozjasni!
Žena s cigaretou | zdroj: ThinkStock

Co by mnohé ženy daly za to, aby jejich pleť zůstala bez vrásek… Udělejte něco pro svůj mladistvý vzhled a nekuřte!

Políbit kuřačku je jako políbit popelník

Pokud si dopřáváte ranní kávu spolu s cigaretou, neděláte dobře. Získáváte tím vrásky, kruhy pod očima, pleť žlutavého odstínů a osobitý hlas. Navíc si ubíráte několik let života s rizikem umřít na rakovinu plic. Kromě toho musíte neustále poslouchat nepříjemné poznámky od okolí. Vždyť muži přirovnávají políbení kuřačky k políbení popelníku.  

Žena by neměla kouřit.
Žena by neměla kouřit.

Kouříte, protože jste ve stresu?

Stres patří k častým výmluvám. Kuřáci jsou náchylnější k depresím. Vysvětlení je jednoduché. Člověk s depresí má málo dopaminu, který je zodpovědný za dobrou náladu. Po každé vykouřené cigaretě se nálada zlepšuje, jenže následně se ocitne v ještě horší situaci než předtím. Tento začarovaný kruh vede k ještě větším depresím. Proto ti, kteří svůj zlozvyk zdůvodňují přílišným stresem, nemají pravdu. Jsou ve stresu, protože kouří.

Odměňte se!

Pokuste se najít motivaci. Proberte si potenciální rizika kouření. Myslete na odměny, které vám zanechání kouření přinese. Zlepšíte si svůj zdravotní stav. Ušetříte si spoustu peněz. Nezapomínejte, že kouření ovlivňuje i stav vlasů a nehty se snáze lámou. Snížíte si riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění až o 30 %. Budete méně trpět dýchacími potížemi a méně se zadýchávat při fyzické námaze. Navíc se člověk při kouření neustále snaží přimhouřit oči, kvůli čemuž vznikají vrásky kolem očí. Kouření škodí více než UV paprsky. Výsledkem je suchá kůže, která trpí nedostatkem kyslíku a živin. Pleť ztrácí přirozenou elasticitu. Cigarety zvyšují krevní tlak. Zvažte si zapálení další cigarety a nespoléhejte na plastické chirurgy, vždyť i oni občas odmítají kuřáky operovat a doporučují s kouřením přestat. Proto nekupujte cigarety a raději za ušetřené peníze jeďte někam na dovolenou.

AUTOR: Olga Čečeleva

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma