Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Chraňte sebe a svou dceru proti rakovině děložního čípku!

Chraňte sebe a svou dceru proti rakovině děložního čípku!
zdroj: tisková zpráva

Jak minimalizovat riziko karcinomu, nebo získat příspěvek na vyšetření? 

Základem je prevence

I přes to, že dostatečná prevence v podobě návštěvy gynekologa může včas odhalit předrakovinový stav, spousta žen prevenci stále podceňuje. Výjimkou nejsou ani mladé dívky ve věku 18 – 25 let, u kterých je důvod absence prohlídek například stud, nedostatek času, či přehnaná důvěra v pevné zdraví. Minimalizovat riziko onemocnění přitom můžete jednoduše - pravidelnou návštěvou vašeho gynekologa.

Zdravotní pojišťovna vám může přispět

Pokud máte obavy z finanční stránky preventivního vyšetření, pomoci vám může zdravotní pojišťovna. Máte přehled o tom, jaké příspěvky vám ta vaše nabízí? Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP 211) poskytuje právě na test Liquid Based Cytology (LBC) příspěvek ve výši až 500 Kč. Metoda vyšetření karcinomu děložního čípku LBC je přesnější než tradiční stěr (Pap test) a nedochází u ní k podhodnocení nálezu, jako v 10 – 30 % případů u Pap testu.

sekundarni-foto zdroj: tisková zpráva

Právě teď je možné změnit zdravotní pojišťovnu

Pokud uvažujete o změně vaší zdravotní pojišťovny, pak je ten správný čas. Od 1. 1. do 31. 3. 2017 je totiž období, kdy můžete změnu provést. Pojištěncem nové zdravotní pojišťovny budete od 1. 7. 2017. ZP 211 nabízí jednoduchou formu přihlášení online, kterou zvládnete odkudkoliv.

Náklady na léčbu rakoviny stoupají

Za moderní protonové ozařování vydala pojišťovna za poslední necelé tři roky více než 43 miliony korun. I proto se ZP 211 rozhodla v rámci Preventivních programů nabídnout svým pojištěncům příspěvek v hodnotě až 500 Kč na preventivní onkologická vyšetření např. karcinomu prsu, tlustého střeva, plic, a dále na vyšetření kožních nádorů, nádorů prostaty a dalšího.

Podívejte se i na další benefity, které ZP 211 nabízí na www.zpmvcr.cz nebo na jejich Facebooku.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma