Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Choďte všude včas a buďte stylové s novými hodinkami

Choďte všude včas a buďte stylové s novými hodinkami
zdroj: Dean Drobot / Shutterstock.com

Dělá vám potíže chodit včas? Pravidelně na vás musí kamarádky v kavárně čekat? Necháváte čekat i svého partnera? Ranní vstávání a včasný odchod z domu do práce je vaše noční můra? Změňte tuto svoji vlastnost a staňte se dochvilnou. Víme, jak na to.

Hodinky jsou základ
Stejně jako je snídaně základem dobrého dne a obyčejná bílá košile základem každého správného šatníku, tak i hodinky jsou základem každé úspěšné ženy. Nejenom díky tomu, že jsou skvělým a stylovým doplňkem, který dokáže podtrhnout váš outfit, ale také díky tomu, že čím hezčí hodinky si pořídíte, tím častěji se na ně budete automaticky dívat.

A začnete všude chodit včas, protože začnete vnímat čas a zejména to, jak rychle plyne. U žen, které si potrpí na značkové oblečení, jsou oblíbené hodinky Tommy Hilfiger. Jsou minimalistické a vhodné ke každému oblečení.

Je libo oblíbený retro design?
Pokud se z devadesátých let něco dochovalo, tak je to obliba jedné japonské značky. Napadá vás, které? Napovíme vám, že značka byla založena roku 1946 a jejím zakladatelem byl Tadao Kashio. Kromě hodinek vyrábí tato značka také kalkulačky a fotoaparáty. Ale byly to, a stále jsou, zejména Casio hodinky, které se těší veliké oblibě u spotřebitelů. Mají své obdivovatelky mezi ženami, které ocení symetrické linie a japonskou kvalitu.

2. shutterstock_1310262745 zdroj: Dmitri Gromov / Shutterstock.com

Oblíbený trik abyste všude chodily včas
Téma hodinek jsme již načali a dali vám již několik tipů, nicméně je načase, podělit se s vámi i o několik triků, jak s hodinkami zacházet. V první řadě, pokud si koupíte hodinky ručičkové, ošalte se a záměrně je nastavte tak, aby šly o dvě až tři minuty dopředu.

Jedině tak budete mít jistotu, že začnete být dochvilné a na místa srazu budete chodit přesně na čas. Váš mozek totiž časem zapomene, že máte hodinky záměrně posunuté, a budete se automaticky řídit podle toho, co uvidíte na ciferníku. A nastavit si dopředu můžete samozřejmě i hodinky digitální.

Plánujte a používejte upozornění na mobilu
Kromě přetočení času můžete využít i důsledný systém plánování. Nejčastěji totiž chodí pozdě zejména lidé, kteří mají ve svém životě chaos. Jejich den není rozdělen podle žádných úkolů a plynutí času nepřikládají žádný význam. Pokud i vy se považujete za chaotickou ženu, udělejte s touto svou vlastností razantní konec. Jednoduše se přeučte a rozhodněte se, že budete pečlivé, důsledné a své dny budete mít rozplánované. Abyste na žádný úkol, který jste si určila, nezapomněla, používejte poznámky a nastavujte si upozornění na mobilu.

3. shutterstock_36030454 zdroj: Maksim Shmeljov / Shutterstock.com

Buďte vždy připravená!
S dochvilností také pomáhá plánování outfitu. Zavzpomínejte na svá dětská léta, kdy vám oblečení na druhý den chystali rodiče, a začněte si den dopředu plánovat, co si oblečete. Z poskládání celé kupičky oblečení, které si na sebe druhý den oblečete, si udělejte rutinu, a pravidelně před spaním si naplánujte několik minut, které strávíte u své šatní skříně.

Díky tomuto triku si také uvědomíte, které kousky ve svém šatníku nosíte pravidelně a po kterých nikdy nesáhnete. Kousky, které ve vaší šatní skříni akorát zabírají místo, vyřaďte a darujte je na charitu nebo kamarádkám. Ulehčíte si tak každodenní rozhodování a plánování svého outfitu na druhý den. A pokud zjistíte, že vám v šatníku nějaké kousky chybí, udělejte si radost a pořiďte si například novou mikinu nebo kardigan.

Začleňte tipy a triky, o které jsme se s vámi podělili, do svého života a uvidíte, že čas již nebude vaším nepřítelem, ale naopak vaším spojencem. S krásnými hodinkami na ruce, ze kterých nebudete moci spustit zrak, budete mít vždy přehled o tom, kolik je právě hodin.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma