Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Česká módní návrhářka oblékne finalistku MISS UNIVERSE® CANADA

Česká módní návrhářka oblékne finalistku MISS UNIVERSE® CANADA
zdroj: tisková zpráva

Marie Copps, česká módní návrhářka, která působí a dlouhodobě žije v Kanadě byla oslovena finalistkou soutěže krásy MISS UNIVERSE® CANADA 2010, aby ji navrhla a vytvořila soutěžní večerní róbu pro velké finále, které se uskuteční v květnu tohoto roku.

Jedná se o večerní šaty pro závěrečné defilé soutěžících, přičemž šaty zvolené pro tuto disciplínu jsou hodnoceny  porotou a mohou tak  přímo ovlivnit celkový počet získaných bodů a umístění finalistky v soutěži. „Klasifikované“ soutěžní disciplíny jsou v kanadské soutěži krásy tři: plavky, interview a právě večerní róba.

Marie Copps si je vědoma obrovské zodpovědnosti, která z tohoto úkolu pro návrháře vyplývá, ale, jak sama říká: „…Vzhledem k tomu, že jsem již v minulosti navrhovala  extravagantní modely také pro Českou Miss 2006 a 2007, vnímám tento úkol jako silnou motivaci i s ohledem na skutečnost, že finalistka soutěže mi dala velikou důvěru a nechala mi v navrhování její róby volnou ruku.“

Adeptka na titul MISS UNIVERSE® CANADA si vybrala Marii Copps pro její glamour vytříbený a sofistikovaný styl modelů. Modelku okouzlily především couture rokokové modely, ve kterých byla nafocena MISS ČR 2004 Jana Doleželová pro svůj fundraisingový kalendář The Queen 2010 a modely, které navrhovala pro Českou Miss 2006 a 2007.  Právě bohatě zdobené rokokové modely budou představeny v rámci četných fundraisingových večerů, které finalistky kanadské soutěže krásy spoluorganizují v rámci příprav na samotné velké finále.

Soutěž MISS UNIVERSE® CANADA je soutěží krásy s licencí účasti vítězek v prestižní mezinárodní soutěži MISS UNIVERSE, které se účastní také vítězka české soutěže krásy Česká Miss. Právě pro dvě kola této soutěže navrhovala Marie Copps  extravagantní modely a připravila také květinové aranže pro finalistky soutěže a její ředitelku, Michaelu Maláčovou.

Kromě navrhování módy se návrhářka věnuje také výtvarnému umění. „Rozmalováno mám teď několik obrazů, k nimž jsem se konečně po delší době mohla dostat. Projektů, na kterých pracuji, je více najednou a je někdy náročné vše časově skloubit“, dodala Marie Copps, která se již těší na další návštěvu rodných Čech, kterou plánuje na konec ledna, kdy budou její rodiče společně oslavovat významné životní jubileum.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma