Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Skoro zataženo

Čemu se během těhotenství vyhnout? Na toto si počkejte až po porodu

Čemu se během těhotenství vyhnout? Na toto si počkejte až po porodu
zdroj: Yulai Studio / Shutterstock.com

Těhotenství není nemoc, přesto je třeba během tohoto období svůj životní styl značně upravit. Není třeba se vzdávat všeho, co máte ráda a co děláte, ale na některé věci je dobré zapomenout anebo s nimi počkat až po porodu. O co se jedná?

Experimenty s jídlem
Pokud ráda zkoušíte nové věci, je lepší nechat to až na období po porodu. Obecně platí, že v těhotenství by se nemělo začínat s ničím novým, na co tělo není zvyklé, a v oblasti potravin to platí dvojnásob. Naopak není potřeba vzdávat se třeba kávy, která někdy bývá považována za rizikovou, ale pokud jste zvyklé ji pít, káva během těhotenství je naprosto v pořádku (samozřejmě v rozumném množství).

Nakupování do zásoby
Každou maminku během těhotenství postihne nákupní horečka, kdy má pocit, že musí vykoupit celý obchod s dětským vybavením. Zkuste tyto pudy krotit a nakupovat skutečně jen nezbytné věci. Uvidíte, že spoustu věcí vůbec nevyužijete a také toho spoustu dostanete. Koupě hračky pro děti je skutečně předčasná a bude aktuální až za několik měsíců.

Svatba
Mnoho párů se z neznámých důvodů chce za každou cenu vzít ještě před svatbou. Možná je to tradice nebo něco podobného, ale je to zbytečné. Daleko více si oba svatbu užijete, až bude miminko na světě a všechno si budete moci v klidu naplánovat. Zásnubní prsteny s diamantem můžete nosit i nadále a na ten svatební si počkat, až na to bude větší klid.

Cestování do exotiky
Stejně tak mnohé páry chtějí ještě před narozením potomka navštívit nějakou exotickou destinaci a užít si poslední chvíle jen ve dvou. Proti tomu nelze nic namítat, ale bylo by možná lepší strávit „babymoon“ v nějaké klidnější a bližší lokalitě, kde nehrozí neznámé nemoci nebo infekce a kde je po ruce kvalitní zdravotnická péče. Náhoda je totiž blbec a přivodit si potíže během těhotenství kvůli cestování skutečně nestojí za to.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,690 23,870
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma