Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Burberry: Z obyčejné značky fenoménem

Burberry: Z obyčejné značky fenoménem
Burberry | zdroj: Profimedia

Co je nového u značky legendárních trenčkotů? Vydejte se s námi po stopách Burberry nového desetiletí!

Nejspíše neexistuje nikdo, kdo by ještě neslyšel o této britské značce. Proslavila se svými trenčkoty, které v minulém století sloužily především jako svrchníky pro vojáky britské armády a jako zemědělské oblečení, vyráběné z originálního nepropustného a pevného materiálu zvaného gabardén.

Radikální změna

Od té doby se ale značka Burberry od základů změnila. Z původně užitkového oblečení se stala ozdoba každoročních přehlídek London Fashion Week. Je to fenomén, který bourá hranice a neustále se vyvíjí a posouvá dopředu. Burberry dnes, to nejsou jen ony dobře známé klasické kostky, které mimochodem patří v dnešní době mezi nejvíce padělané a napodobované módní motivy. Nová Burberry je plná barev, neobvyklých materiálů a originálních střihů. Za úspěch v posledním desetiletí Burberry vděčí především svému kreativnímu řediteli Christopherovi Baileymu, který celé jméno módního domu povznesl na oděvní průmysl vysoké úrovně.

Každá přehlídka je doprovázena zajímavými efekty.
Každá přehlídka je doprovázena zajímavými efekty.

Hudba a móda?

Burberry však není pouze synonymem pro kvalitní, originální a především nositelnou módu. To, co dělá tuto značku jedinečnou a odlišnou od ostatních, je spolupráce s mladými hudebníky a dosud neobjevenými britskými talenty. Již přes tři roky funguje projekt nesoucí název Burberry Acoustic: na YouTube stránky tato luxusní módní značka pravidelně přidává nová a nová videa někdy i úplně neznámých kapel, které představují akustické verze svých písní. Jedná se o naprosto unikátní krok, nemající u jiných módních domů obdoby.

Béžová už není u Burberry dominantní barvou!
Béžová už není u Burberry dominantní barvou!

Burberry je obecně známá svými nápaditými kampaněmi, které vždy fotí legendární a nezaměnitelný fotograf Mario Testino. V kampaních se každoročně kromě modelek zvučných jmen, jako jsou například Cara Delevingne, Rosie Huntington-Whiteley, Agyness Deyn či Jordan Dunn, objevují i mladí hudebníci (často právě ti z Burberry Acoustic) a herci. V posledních letech to byla například Emma Watson, která se objevila ve dvou oficiálních kampaních, ale také třeba zpěvák George Craig z britské indie rockové kapely One night only či Rory Cottam z The Cheek.

Obchody Burberry najdeme po celém světě.
Obchody Burberry najdeme po celém světě.

Navrhni si svůj vlastní trenčkot!

Ale zpět k módě. Bespoke je další projekt, vytvořený v roce 2011. Ptáte se, o co jde? Na oficiálních stránkách Burberry si můžete podle svých představ vytvořit vlastní trenčkot. Nejenže vám bude ušit na míru, ale vy se v něm poté můžete vyfotit a s pořízenou fotkou se zúčastnit dalšího oficiálního projektu s názvem Art of the Trench, který slouží jako jakási databáze módních fanoušků v jejich oblíbených Burberry kabátech a trenčkotech.

AUTOR: Kristýna Moučková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma