Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Aktivní dovolená vám nedovolí vypadnout z režimu. Kam vyrazit?

Aktivní dovolená vám nedovolí vypadnout z režimu. Kam vyrazit?
zdroj: kovop58 / Shutterstock.com

Pokud celý rok poctivě dřete a držíte se ve stravování, byla by škoda si své úsilí zkazit dovolenou, kde se tzv. „urvete ze řetězu“ a všechna vaše předsevzetí o zdravém životním stylu půjdou bokem. I dovolená může být aktivní a nabídnout odpočinek pro tělo i mysl.

Vyrazte do hor
Pokud chcete spojit příjemné s užitečným, vyplatí se na dovolenou do hor nebo alespoň do oblasti, která nabízí spoustu příležitost k túrám a výletům do přírody. Tak nejsnadněji naplníte požadavek na dovolenou, která je aktivní a pomůže vám udržet se ve formě. Velmi dobrou lokalitou může být například Slovensko se svými osvědčenými lokalitami. Ideální je eko-sport hotel Jasná, kde najdete sportovní vyžití i v případě, že vám počasí zrovna nebude přát.

Posilovna nebo tenisové kurty
Zaměřte se na lokality a ubytování, kde nabízí posilovnu nebo třeba tenisové kurty. Tak se snadněji přimějete k pohybu a nevypadnete ze svého tréninkového režimu. Sbalte si na dovolenou gymsack na záda s oblečením na cvičení, a to vás bude motivovat nevystoupit z vaší tréninkové rutiny.

Zapomeňte na all inclusive
Tyto program jsou lákavé a často i cenově výhodné, ale pro zdravý životní styl jsou hotovou katastrofou. Jídlo a pití, které je dostupné doslova 24 hodiny denně, vám nedovolí neustále neuždibovat. Pokud nechcete přijít o svůj pevně stanovený režim, raději volte ubytování jen se snídaní a zbytek jídel si volte dle vlastních preferencí.

Nezapomeňte doma své doplňky
I pokud se chystáte na dovolenou, vezměte si s sebou všechny vitamíny, minerály a další doplňky, které běžně používáte. MSM na klouby, vitamín D, C nebo omega kyseliny by se měly brát pravidelně, a i když z toho jen na týden vypadnete, je to škoda, která je zcela zbytečná a může zpomalit váš progres. Pár lahviček navíc se do kufru určitě vejde a vy si snadněji udržíte motivaci.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,560 23,740
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma