Acai bobule a jejich zdravotní účinky
Bobule acai byly oceňovány lidmi z Amazonie po celá staletí. Tyto jedinečné bobule mají mimořádné množství antioxidantů, které chrání tkáně a buňky v těle. Ovoce acai má širokou škálu fytonutrientů, díky nimž je propagováno příznivci zdravé výživy jako superpotravina
Acai bobule rostou na palmách kolem řeky Amazonky. Plody jsou tmavě fialové a vypadají podobně jako borůvky. Obsahují silné polyfenolické anthokyany jako je například resveratrol, kyanidin - 3 - galaktosid ( C3G ), kyselina ferulová, delfinidin a petunidin. Obsahují také proanthokyanidinové třísloviny jako je kyselina epikatechinová, protokatechová a elagová kyselina.
Acai bobule jsou mimořádně bohaté na antioxidanty a mají velmi vysoké ORAC skóre (Oxygen Radical Absorbance Capacity ), který je mnohem lepší než u jakýchkoliv jiných forem ovoce, které byly oficiálně testovány a roztříděny. Acai ovoce je též bohaté na vitamíny B, elektrolyty a stopové prvky, které jsou nezbytné při mírnění zánětu a zlepšení energetické hladiny.
Acai bobule a rakovina:
Poškození volnými radikály je jednou z hlavních příčin zrychleného stárnutí a tvorby nádorových buněk.
Antokyany dávají určitým druhům ovoce či zeleniny jejich tmavě modré nebo purpurové zbarvení. Tyto pigmenty poskytují ovoci a zelenině intenzivní antioxidační ochranu před škodlivými účinky dlouhodobé expozice UV záření. Vědci našli více než 600 přirozeně se vyskytujících forem antokyanů. Nejběžnější forma je C3G, u které bylo prokázáno, že zapíná geny, které poskytují tělu ochranu před volnými radikály a zářením.
Studie z roku 2006 provedená na University of Florida ukázala, že acai extrakt byl schopen vyvolat apoptotické smrti na 86% leukemických buněk. Sloučeniny, které vykazují velké účinky jako v tomto případě na modelech buněčných kultur, mají často velké účinky i v lidských studiích. Toto je přičítáno velkému množství C3G a dalších antokyanů a jejich hlubokému vlivu na buněčnou genetiku.
Acai bobule a imunitní systém:
Antioxidanty v Acai bobulích mají hluboký vliv na snížení oxidačního stresu, který vytvářejí cizorodé invazivní mikroorganismy a toxiny v životním prostředí. Pomáhají také imunitnímu systému fungovat na vyšší úrovni a zvýšit jejho útočnou sílu proti mikroorganismům.
Acai obsahuje také jedinečné polysacharidové frakce s názvem arabinogalaktan. Tento polysacharid je specifický sacharid, který se stimuluje aktivitu T-buněk. Zvýšení aktivity T- buněk zlepšuje boj organismu proti infekcím .
Acai berry doporučení:
Je důležité si uvědomit, že Acai stejně jako jiné druhy ovoce obsahuje cukr fruktózu. Pro optimální zdraví chceme spotřebovávat velmi malé množství fruktózy a vysoké množství antioxidantů. To je důvod, proč je nejúčinnější konzumace organického, minimálně zpracovaného Acai Berry extraktu nebo prášku, který má velmi malé množství cukru a je v nejčistší možné formě.
Ujistěte se, že společnost, od které si acai kupujete, má osvědčení o analýze, ověřující jeho původ a čistotu. Mělo by být také divoce pěstované, což znamená, že se sklízí v nativním stavu v Brazílii. Typické dávky by se měly pohybovat v rozmezí 1 až 2 g na den pro udržovací dávku . Pokud máte metabolické onemocnění a používáte Acai jako jeden z hlavních antioxidantů, pak se doporučuje užívat vyšší dávky v rozmezí 5 - 10 gramů.
Přečtěte si více : http://www.naturalnews.com/042872_acai_berry_health_benefits_natural_antioxidants.html
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 21.11.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 25,260 | 25,380 |
USD | 24,060 | 24,240 |