Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

5 tipů, jak si užít babí léto!

5 tipů, jak si užít babí léto!
Piknik v přírodě | zdroj: ThinkStock

Nechte zimní svetry ještě chvíli ve skříni a užijte si zbytky letního sluníčka!

Léto sice už skončilo, ale počasí si pro nás schovalo ještě pár pěkných dnů. Než přijdou neustávající podzimní deště a vlezlá zima, vyrazte do přírody! Máme pro vás pár tipů, jak si poslední slunečné dny ozvláštnit!

1. Kdy jste naposledy pouštěli draka?

Že už si ani nepamatujete? Tak to koukejte napravit! Zavzpomínejte na dětství a zkuste si, jestli ještě zvládnete nějakého postavit. Pokud ne, žádný problém! Všechna hračkářství a papírnictví teď nabízí nepřeberné množství papírových draků, a to od těch nejlacinějších až po opravdu výstavní kousky. Pak už stačí jen vyhlídnout dobré místo a chytit ten správný vítr. Uvidíte, že zažijete spoustu legrace.

Vraťte se na chvíli do dětských let.
Vraťte se na chvíli do dětských let.

2. Za humna a ještě dál

Babí léto je jako stvořené na dlouhé procházky. Vezměte partnera, přátele nebo klidně jen psa a vyjděte si někam do hor. Stromy v podzimních odstínech, padající listí a čerstvý vzduch jsou jako balzám na duši. Navíc budete mít skvělý pocit, že jste udělali něco pro své zdraví!

3. Co takhle piknik?

Věřte, že tohle je letos jedna z posledních piknikových příležitostí. Domluvte se s přáteli a blízkými, sbalte pár laskomin, deku, trochu teplejší oblečení a můžete vyrazit. Ale pozor, začněte už zkraje odpoledne, večer by vás mohla překvapit nečekaně nízká teplota vzduchu!

4. S knihou kamkoli

Taky jste neuvěřitelní knihomolové? Těšíte se na zimu jen proto, že budete mít víc času na čtení?Vezměte si knihu s sebou ven. Vyjděte si do parku a vyberte lavičku, kde vás nebude rušit hluk z dětského hřiště ani proudící davy lidí. Na čerstvém vzduchu si užijete knihu ještě o trochu víc!

Vyberte si tu správnou!
Vyberte si tu správnou!

5. Žirafy, lvi, hroši a ti další…

Už jste letos byli v ZOO? Zajděte si prohlídnout všechny ty chlupaté potvůrky. A pokud už znáte tu nejbližší nazpaměť, nebojte se vyjet někam dál. Každá ZOO je trochu jiná, v žádné se nebudete nudit. Nezapomeňte si s sebou vzít fotoaparát, protože až bude venku -20 °C, moc rádi u fotek zavzpomínáte na teplé dny!

AUTOR: Veronika Muchová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma