Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

5 originálních vánočních dárků, na které jste možná nepomysleli

5 originálních vánočních dárků, na které jste možná nepomysleli
zdroj: Tisková zpráva

Chcete letos o Vánocích skutečně zazářit a oslnit své blízké originálními dárky? Máme pro vás hned 5 tipů. Jsme si jisti, že minimálně na jeden z nich jste ještě nepomysleli. Načerpejte s námi inspiraci!

Vlastnoruční retro výrobek

Troufáte si na poctivou řemeslnou práci a máte potřebné vybavení? Můžete svým rodičům nebo prarodičům vyrobit originální kus nábytku.

Může jít o masivní stůl, houpací křeslo nebo třeba dřevěnou sadu nádobí. Celý dárek můžete dotáhnout k dokonalosti, pokud víte o tom, že vaši příbuzní či přátelé vzpomínají na určitou věc z dětství. Pokud ji dokážou dobře popsat, nebo dokonce mají fotografii, můžete se pokusit vyrobit hodnověrnou kopii. Obdarovaná osoba bude v takovém případě mít slzy na krajíčku a dárek okamžitě přiroste k srdci. Máte však nejvyšší čas začít na výrobku pracovat.

Poukaz na zážitek – třeba na střelnici

Dalším originálním dárkem je poukaz na nějaký adrenalinový zážitek či zkrátka jakoukoli nefalšovanou zábavu. I touto cestou se dají plnit sny. Mnoho lidí sní o tom, že skočí z mostu na laně, ale nikdy se neodhodlají k tomu, aby si podobný zážitek u specialistů na bungee jumping objednali.

Možnosti jsou v tomto směru takřka neomezené. Nejen pro pány je skvělým dárkem poukaz na střelnici. Ve specializovaném areálu si mohou na terč bezpečně zastřílet ze skutečných zbraní, z nichž některé jsou dnes doslova legendární.

Zážitkem ale mohou být i vstupenky do divadla nebo třeba na operu.

Věnujte trochu svého času

Když se řekne dárek, zpravidla přemýšlíme nad něčím hmatatelným. Materiálnost během Vánoc zkrátka v dnešní době vítězí. To nejcennější, co máme, je ale vedle pevného zdraví náš čas.

Věnujte proto své milované osobě trochu svého času. Naplánujte si společnou procházku, večeři nebo třeba výlet do zahraničí. Udělejte spolu něco, co jste spolu již dlouho, nebo dokonce nikdy nedělali. Zkrátka si užívejte společné chvilky a svůj čas proměňte v nezapomenutelné momenty.

Velká rodinná fotografie

Zejména pro prarodiče je skvělým tipem na dárek velká rodinná fotografie. Svolat všechny potomky, partnery a vnoučata, či dokonce pravnoučata není nic jednoduchého. Pokud to ale dokážete a vyfotíte se společně, úspěch je zaručen.

Rodinná fotografie se stane chloubou obdarovaného, bude ji hrdě prezentovat přátelům i každé návštěvě. I v tomto případě je již nejvyšší čas obvolat známé, sehnat fotografa a dostatečně prostorný ateliér.

Pozvěte přátele na Vánoce k sobě

Tento dárek trochou souvisí s tím, který jsme již zmínili na třetím místě, naděluje se ale již před Vánoci. Pokud je někdo osamělý, nenechte jej nejkrásnější čas v roce trávit doma. Vezměte si své sourozence, tety a strýce, rodiče či prarodiče k sobě domů. Užijte si společné rozbalování dárků, večerní procházku a štědrovečerní večeři. Půjde o ten nejkrásnější dárek ze všech.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma