Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Občasný déšť

4 tipy, jak barevně sladit kuchyňský kout s obývákem

4 tipy, jak barevně sladit kuchyňský kout s obývákem
zdroj: Unsplash.com

S barvami se dá v interiéru vyhrát na stovky způsobů. Umí prostor opticky zvětšit, zmenšit, prodloužit, prosvětlit i propojit. Vytvořit ale plynulý přechod mezi obývacím pokojem, jídelním koutem a kuchyní je výzvou pro nejednoho bytového designéra. Inspirujte se našimi tipy a sjednoťte váš domov v několika krocích.

1. Praktické doplňky, které spolu dokonale ladí
Jak nejlépe barevně sladit obývací pokoj s kuchyňským a jídelním koutem? Vsaďte na barevné doplňky. A to jak kuchyňské, tak i ty bytové. Například toustovač na kuchyňské lince, váza na jídelním stole a dekorační polštáře na pohovce sladěné tón v tónu celý prostor harmonicky propojí. Obecně tento trik nejlépe funguje v interiérech laděných do neutrálních tónů, kterým syté odstíny přidají na osobitosti.

2. Renovujte kuchyň bez bourání
Přemýšlíte, jak dodat kuchyni nový kabát bez bourání a nákladných renovací? Nic nepomůže interiéru tolik, jako když ho zbavíte oprýskaných stěn a zašlých obkladů. Moderní tapety si zamilovali bytoví architekti i designéři. Jsou totiž překvapivě funkční, odolné a všestranné. Tapety za kuchyňskou linkou tak rázem promění kuchyň k nepoznání a s trochou šikovnosti jejich aplikaci zvládnete svépomocí. V nabídce dnes seženete jak imitace obkladů, tak netradiční fototapety, které kuchyni dodají punc neotřelosti.

3. Oddělte vizuálně jednotlivé zóny
Obvyklým přechodníkem mezi kuchyní a obývacím pokojem bývá jídelní stůl. I tento prostor je ale důležité opticky oddělit. Jedním z nejlepších způsobů, jak definovat jednotlivé zóny v otevřeném prostoru, jsou kusové koberce. Parádně s nimi oddělíte jídelní kout od zbytku obývacího pokoje a místnost zároveň bude vypadat uceleně. Nezapomeňte ani na osvětlení. Přestože se jedná v podstatě o jednu velkou místnost, osvětlení by mělo funkční zóny oddělit. Stropní svítidla by proto měla být v kuchyni, nad jídelním stolem a v obývacím pokoji.

4. Vsaďte na jeden element
Metalické odstíny kovu, dřevo nebo beton. Stačí jeden výrazný prvek a otevřený prostor mezi kuchyní a obývacím pokojem rázem vizuálně propojíte. Tento element promítněte do prostoru v podobě kuchyňských úchytek, osvětlení nebo interiérových doplňků. A stejným způsobem hravě sladíte celý domov. V ložnici můžete mít noční lampy s pozlacenými nožičkami, v obývacím pokoji lustr v barvě zlata a v předsíni zrcadlo se zlatým rámem. I jeden takový detail propůjčí vašemu domovu harmonický ráz a styl.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma