Dnes je čtvrtek 2. května 2024., Svátek má Zikmund
Počasí dnes 20°C Oblačno

3 tipy pro zdraví a pohodu v letním období: Užijte si léto naplno

3 tipy pro zdraví a pohodu v letním období: Užijte si léto naplno
zdroj: Olesya Kuprina / Shutterstock.com

Ať už léto zbožňujete, či ho zrovna nemáte v oblibě, je důležité se na něj správně připravit. Nabízí se pár základních tipů, jak o sebe v tomto období pečovat, abyste byli zdraví, a hlavně se cítili dobře.

Jezte více zeleniny a ovoce

Během léta dozrává spousta zeleniny a ovoce, jde tak o ideální období, kdy si tyto potraviny co nejvíce užít. Zařaďte je do svého jídelníčku – mohou být osvěžující, a navíc jsou významným zdrojem vitamínů, minerálů a dalších klíčových látek. Zeleninu si připravte jen tak na grilu, ovoce se skvěle hodí jako zdravá svačinka. Navíc tyto potraviny nabízí přirozený způsob, jak posílit imunitu. I v létě je to potřeba, bakterie a viry totiž nikam nezmizí.

Nezapomínejte na pitný režim

Když je venku horko, riziko dehydratace je poměrně vysoké. Obzvláště, pokud jste během dne aktivní. Doporučený denní příjem vody se pohybuje kolem dvou až tří litrů, ovšem je to individuální. Rozhodně to však nepodceňujte, nejlepší je voda. Pokud vám nechutná, můžete do ní přidat citrusy či jiné ovoce. Pocením z těla odchází spousta tekutin, ovšem i minerály. Zejména pokud sportujete, je dobré zvážit užívání minerálů a stopových prvků. Vždy to však konzultujte s lékařem.

Chraňte svou pokožku

Sluneční paprsky mohou být zejména v létě velmi škodlivé pro naši pokožku. Zejména během poledne a brzkého odpoledne je vhodné se sluníčku moc nevystavovat. V každém případě byste měli používat opalovací krém. Vhodnou volbou je produkt s SPF alespoň 30, aby poskytoval dostatečnou ochranu. Přílišné slunění urychluje stárnutí kůže a může být provázeno i závažnějšími zdravotními problémy.

Užijte si léto naplno – odlehčený jídelníček, dostatek tekutin a péče o svou pokožku vás udrží v pohodě i během horkých dní. Nic vám tak nepřekazí plány.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 2.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,040 25,160
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma