Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

14 klenotů v srdci Evropy

14 klenotů v srdci Evropy
zdroj: tisková zpráva

Tři pražské školy mezi sebou soutěží o to, která z nich vyrobí nejkrásnější model večerních šatů inspirovaných tradicí a historií hlavního města Prahy.

Projekt nazvaný "Oblečte Prahu" je součástí pražské kampaně na podporu učňovského školství "Řemeslo žije" pořádané pod patronací náměstkyně primátora hlavního města Prahy Ing. Marie Kousalíkové. Vítězný model postoupí do celorepublikové soutěže oděvních škol a učilišť "Čtrnáct klenotů v srdci Evropy", kde se se svými modely představí všech 14 krajů České republiky.

O účast v projektu Čtrnáct klenotů v srdci Evropy soutěží SOU Služeb Novovysočanská ,Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Drtinova , Vyšší odborná škola oděvního návrhářství a Střední odborná škola oděvní Jablonského . Jejich soutěžní modely vyhodnotí odborná porota do konce února 2010 a následně budou všechny modely, nejen vítězný, představeny veřejnosti. Všechny pražské modely budou soutěžit i o cenu veřejnosti na webu www.remeslozije.cz.
 
Jsem ráda, že se všichni budou moci přesvědčit, jak šikovní jsou žáci našich škol. Zároveň vítám, že žáci mají možnost seznámit se s pro ně jistě atraktivním prostředím a že si mohou v praxi pod vedením renomované módní návrhářky ověřit své znalosti a dovednosti. Jsem na jejich práce velmi zvědavá.“, říká Marie Kousalíková
 
Premiérově bude celá kolekce vítězných modelů ze všech krajů představena v přímém televizním přenosu České Miss 20. března 2010 v hlavním vysílacím čase na televizi Nova.

Odborným garantem celé soutěže je módní návrhářka Jana Berg. Projekt se uskuteční za podpory hl. města Prahy, agentury CzechTourism a Ministerstva pro místní rozvoj.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma