Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

STATUS QUO: 40 let hitů

STATUS QUO: 40 let hitů
zdroj: tisková zpráva

Prodali přes sto milionů desek, stali se britskou rockovou ikonou, hrají přes 40 let...

Status Quo, známá také jako The Quo či pouze Quo, je britská rocková skupina, jejíž hudba je charakterizována jejich osobitým pojetím „hard rock boogie“. Počátky skupiny se datují do roku 1962, kdy spolužáci Francis Rossi a Alan Lancaster založili skupinu s názvem „The Scorpions“. Po několika změnách v sestavě skupiny i v jejím názvu se roku 1967 hudebníci představují jako „The Status Quo“, aby se v roce 1970 konečně ustavil název platný dodnes „Status Quo“. Současnými členy kapely jsou: Francis Rossi (zpěv, hlavní kytarista), Rick Parfitt (zpěv, kytara), Andy Bown (klávesy, kytara, zpěv, harmonika), John ´Rhino´ Edwards (baskytara, zpěv) a Matt Letley (bicí, perkuse).

Skupina vydala na tři desítky alb a přes 70 singlů, ze kterých se 22 umístilo v Top Ten britského žebříčku a které ji řadí mezi nejaktivnější hudebníky. Jejich poslední studiové album, In Search of the Fourth Chord, vydané roku 2007 se i po čtyřicetiletém působení této formace drží stále osvědčeného hesla, že krása je v neměnné jednoduchosti. Skupina si vystačí se svým tříakordovým boogie a to je přesně to, co od ní její fanoušci chtějí a pokaždé i dostanou. V prosinci 2008 vydali jejich 75. singl s názvem „It's Christmas Time“, který dosáhl na 40. příčku britského žebříčku singlů.

Ani ve věku, kdy se ostatní již chystají na zasloužený odpočinek, neustávají hudebníci ve své činnosti a přinášejí fanouškům potěšení v podobě nových písní i koncertních turné. Málokteří hudebníci (nehledě na věk) se mohou pochlubit takovou aktivitou jako právě Status Quo, a tak mají i jejich čeští fandové možnost užít si jedinečnou atmosféru živého koncertu této legendy rock boogie. Vystoupením v liberecké Tipsport areně naváže skupina na sérii koncertů po německých městech.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma