Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 8°C Skoro zataženo

Shakespeare Open Air - na piazettě s Al Pacinem, Zbrožkem i Vojanem

Shakespeare Open Air - na piazettě s Al Pacinem, Zbrožkem i Vojanem
zdroj: tisková zpráva

Piazzeta Národního divadla za Novou scénou v letních měsících opět ožívá. V rámci 9. světového shakespearovského kongresu tam Nová scéna ND připravila doprovodný program, určený pro širokou veřejnost SHAKESPEARE OPEN AIR. Návštěvníci i kolemjdoucí se mohou těšit na letní kino, výstavu i dvě netradiční představení. VSTUP NA VŠE JE ZCELA ZDARMA!

Letní kino nabídne divákům necelou desítku „shakespearovských“ filmů. Dramaturg Nové scény Daniel Přibyl k programu říká: „Ukážeme význačné herecké osobnosti ve velkých shakespearovských rolích (Al Pacino, Kenneth Branagh, John Gielgud ad.), ale připomeneme si i domácí tvorbu - Trnkovo zpracování Snu noci svatojánské nebo divadelní inscenaci Romea a Julie v režii Otomara Krejči z poloviny 60. let."

Kromě filmů se návštěvníci piazzety mohou těšit i na netradičně řešené hlediště, které bude prostoru o prázdninách dominovat.

Další příležitost k seznámení s shakespearovským odkazem nabídne klauniáda inspirovaná humorem Shakespearových šašků a bláznů. Spontánní happening oživí piazzetu 17. a 18. července a vystoupí v něm například Zuzana Krónerová nebo Martin Zbrožek.

Téměř celý červenec  se každý, kdo piazzetou prochází, může pokochat shakespearovskou galerií, která na velkoformátových fotografiích přiblíží nejvýznamnější herecké  výkony v Shakespearových dramatech napříč celými dějinami Národního divadla.

Podrobný program najdete na www.novascena.cz, vstup na všechny akce je zdarma.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,540 23,720
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma