Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Pohlednice PRO ŠTĚSTÍ A NADĚJI

Pohlednice PRO ŠTĚSTÍ A NADĚJI
zdroj: tisková zpráva

Trojrozměrné pohlednice Konta BARIÉRY s originální kresbou Boba a Bobka – tzv. „Králíků z klobouku“ od Vladimíra Jiránka, můžete od února 2010 do konce ledna 2011 zakoupit na pobočkách České pošty po celé ČR.

Zakoupením pohlednice přispějete na bezbariérové úpravy škol v České republice a tím na zpřístupnění plnohodnotného vzdělání zdravotně postiženým žákům a studentům. Proto i letošní pohlednice Konta BARIÉRY nese poselství „PRO ŠTĚSTÍ A NADĚJI“. Prodejní cena pohlednice je 20 korun. Autor pohlednice Vladimír Jiránek je český karikaturista, ilustrátor, kreslíř, scenárista a režisér animovaných filmů. Proslavil se především díky kresleným postavičkám Boba a Bobka – Králíků z klobouku nebo Pata a Mata.

Pohlednice Konta BARIÉRY jsou na českém trhu známým a úspěšným produktem. Od ostatních pohlednic nabízených na českém trhu se liší svým posláním, neobvyklým vzhledem a rozsahem využití. Může být nositelem přání k narozeninám či jmeninám, k dosažení významných životních úspěchů a díky svému netradičnímu tvaru i ozdobou pracovních a soukromých interiérů.

Příjem z prodeje celoročních a vánočních pohlednic dosáhl od roku 1996 již více než 16 a půl milionů korun. Díky tomuto obnosu se bezbariérové úpravy dočkalo 158 škol, kam chodí žáci a studenti se zdravotním postižením.

Konto BARIÉRY je stěžejním projektem Nadace Charty 77.  Již šestnáct let pomáhá zlepšit život handicapovaných spoluobčanů. Za tu dobu Konto BARIÉRY rozdělilo více než 220 milionů korun a podpořilo tisíce projektů, na které neměl stát dostatečné prostředky. Díky desetitisícům dárců, kteří přispívají pravidelným měsíčním příspěvkem, pomáhá Konto BARIÉRY těm, kteří to opravdu potřebují. V prvních letech se pomoc soustředila především na to, aby handicapovaní měli kvalitní rehabilitační a kompenzační pomůcky, aby z jejich bytů, ze škol a veřejných budov zmizely architektonické bariéry. Nyní se těžiště pozornosti Konta BARIÉRY pozvolna přesouvá k podpoře projektů, které umožňují rovnoprávné pracovní uplatnění a plnohodnotný život těchto lidí.  Důkazem této snahy je např. projekt Stipendium BARIÉRY. Ve školním roce 2009/2010 podporujeme 72 handicapovaných studentů středních a vysokých škol v jejich snaze získat vzdělání, které je pro ně jedním z nejdůležitějších předpokladů pro to, aby mohli žít plnohodnotný a často profesně velmi úspěšný život.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma