Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Návod, jak pochopit ženu

Návod, jak pochopit ženu
zdroj: Profimedia

Jak zní jedno přísloví? „Muži jsou prý z Marsu a ženy z Venuše.“ Ať je tomu jakkoliv, nakonec se sešli na Zemi a doufejme, že nejen proto, aby společně páchali zlo.

Rozdíly mezi mužem a ženou obecně pomalu ale jistě mizí, přesto jsou tu stále titěrné rozdílnosti mezi ženským a mužským myšlením, které zůstávají. Mužský mozek je nastaven trochu jinak než ten ženský. A to je přesně ten důvod, proč občas ženské nedokážete pochopit, proč vám nejde jejich chování na rozum a proč občas jen zůstáváte nevěřícně kroutit hlavou. Zde máte několik myšlenkových rozdílů, které vám ženské chování pomůžou pochopit.

Paměť

Rozdíl mezi mužskou a ženskou pamětí je úplně jasný. Ženy si dokážou zapamatovat každičký detail z prvního rande, každý pocit, každé zvýšení tepu, chlap ani ťuk. My máme totiž citovou paměť, tedy to, co chlapi naprosto postrádají. A přesně to nás na vás chlapech vytáčí. Bohužel, nic se s tím nedá dělat. Muži umí vstřebávat informace, nikoli však ukládat pocitové detaily. A přitom fór je jenom v tom, že váš mozek je nastaven spíše na zapamatování si výsledků fotbalu, než toho, co měla vaše drahá polovička na sobě při vaší první schůzce a co jste zrovna cítili. Chlapi totiž používají víc levou – tedy rozumovou - část mozku. A ženy naopak pravou, tedy pocitovou.

Výhoda? Uražení po hádce vás vždycky přejde dříve, než ženy.

Rada? Lichoťte, chvalte a ujišťujte ženy, že jsou prostě ty nejlepší. Úspěch zaručuji.

Sex a sexy nohy

Říká se, že chlapi myslí na sex více než ženy. Úplná pravda ale zní: ženy myslí na sex často, muži na něj myslí neustále! Je vědecky dokázané, že pětaosmdesát procent mužů myslí na sex alespoň jednou za dvě hodiny. A protože ženy si na sexuální hrátky vzpomenou zhruba jen jednou denně (což nemůžu potvrdit), může nám přehršel vašich návrhů připadat chlípně a nevhodně. Stačí se přeci jen sem tam zmínit, nejsme blbé, chápeme, jen děláme fóry. A co teprve, když na svět vykouknou ženské nohy v minisukních a vršky v tílkách s uzoučkými ramínky. Málo kdo se pak dokáže ovládnout a necivět, že? Ale nebojte, ač tvrdíme opak, nemáme vám to za zlé. Jednak si to vlastně v hloubi duše přejeme, jednak za to, chudáci, vlastně ani nemůžete. To ty hormony. Apokud žena tvrdí, že ji pohoršuje váš pohled do jejího výstřihu, kecá! Však čančat se pro chlapy, to je taková naše dámská jízda.

Výhoda? Máte na co čumět.

Rada? Zavřete při tom aspoň pusu.

Zahýbání

Jde-li o nevěru, i v tomto bodě se vaše myšlení od našeho trochu liší. Muži zahýbají spíše ze sportu, proto, že hledají nějaké rozptýlení a vzrušení. (Že jo?) Nevěra je spíše impulz, než city.Ženy se k nevěře uchylují většinou v případech, kdy u svého přítele nenacházejí to, co hledají. Nejde ale o namakané svaly nebo sexy pohled. To, co ženy postrádají doma a hledají v cizí náruči či ložnici bývá láska, pochopení, pocit sounáležitosti a celková spokojenost.

Výhoda? Nevím, většinou je z toho vždycky průser.

Rada? Nezahýbejte nám a raději nám kupte nějakou pěknou hračku do postele nebo sexy prádýlko.

Problémy

Další rozdíl, který nás dostává do varu. Zatímco ženy poznají téměř okamžitě, že nastaly nějaké komplikace, nějaké problémy, muži je dlouho ignorují. Další věcí je, že ženy často problémy hledají i tam, kde možná ani nejsou, chlapi to vidí racionálněji. Takže shrnuto a podtrženo, nás vytáčí, že vy nic neřešíte, vás štve, že my se pořád v něčem patláme a stresujeme se. Vy totiž vůbec nechcete pochopit, jak je pro nás důležité, mít všechno naprosto perfektní a dokonalé, a to především ve vztahu. Chlapi jsou prostě tvrďáci. Krize si nepřipouští, potíže přecházejí mávnutím ruky, ke všemu se staví střízlivě. Většinou! Vysvětlení je opět jednoduché – nejsou hold takoví cíťové jako my. Ale nemyslete si, však my víme, že vám to není všechno šumák. Jen hrdost vám nedovolí ukázat slabiny.

Výhoda? Jste ušetřeni četným dávkám stresu.

Rada? O problémech s námi mluvte včas a na rovinu, trochu s citem, a my nebudeme tolik vyšilovat.

Intuice

Pokud jde o intuici, topíte se v mrtvém moři. Zatímco ženy jsou velice intuitivní, chlapi se musí dívat do slovníku cizích slov, co intuice vlastně je. Instinktivně nepoznají skoro nic. A proto vám nikdy nemůžeme říct, že se nic neděje a čekat, že sami přijdete na to, o co jde a proč jsme smutné. Víme to, a přitom pořád doufáme, že nastane zlom. Že potkáme toho pravého, který všechno pozná a bude vždy ve správný čas na správném místě. Naše blbost!

Výhoda? Vy se zbytečně nezabýváte tím, co ve skutečnosti třeba ani neexistuje.

Rada? Připomeňte nám, že s vámi musíme jednat věcně, srozumitelně, po lopatě a hlavně k věci. Protože i kdybychom si oči vybrečely, dokud nepromluvíme, vy nám ten kapesník prostě nepodáte, že jo?

Už chápete? Nechápete… Nevadí, však je to vzájemné!

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,110 25,230
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma