Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Kolik párů bot máme v botníku?

Kolik párů bot máme v botníku?
zdroj: tisková zpráva

Kolikero botiček skrývají studentské botníky? Sečteno a podtrženo!

Když se řekne botník, tak těm z nás, které podlehly Sexu ve městě, se jistě vybaví Carrie Bradshawová. Mnoho z nás si vysnilo botník právě takový, jaký je v závěrečné usmiřovací scéně filmového zpracování této slavné seriálové ságy. Ale slétněme z výšin zpátky na zem. Jak je tomu ve skutečnosti? Mají skutečné ženy, v našich řadách tedy především studentky, botníky nadživotní velikosti?

Většina z nás má botky v kapsářích, komodových botnících na chodbách či regálech na verandě. Možná se nějaké kousky najdou i nacpané v zádi skříně či v pojízdných plastových boxech pod postelí. Až na výjimky zkrátka nemáme prostor ani peníze na to, abychom jednu místnost v domě či bytě nazývali botníkem. A optimisté by teď měli promluvit: „Co není, může být!“ Botník přes celou místnost je snem každé parádnice!

Už ale opustíme fantazírování o tváři botníků a vrhneme se na průzkum jejich obsahu. Kolik má tedy průměrná česká studentka bot? Zeptali jsme se v naší redakci 16 studentek, kolik párů mají ve svém botníku ony!

 

Hanka: Mám asi 26 párů. Největší část patří botám na podpatku. Postupem času si kupuju pořád vyšší a vyšší.

Edita: Mám čtyři páry. Všechno elegantní - tenisky a sportovní boty nikdy.

Agata: Já mám boty pro jistotu rozdělené na polovinu v Praze a polovinu doma, aby nikdo netušil, kolik párů vlastně mám.

Simona: Mám číslo 43, takže je pro mě (téměř) nemožný sehnat pěkný boty.

Marťa: Napočítala jsem 24 párů, ale moje nejlepší kamarádka má doma 60 párů bot, takže si nepřipadám nějak úchylně.

A co na to mužský element naší redakce?

Čestmír: Boty koupím, nosím, vyhodím, koupím nové atd. Jediné, který si nechávám, jsou conversky. Nevím, proč s tím holky dělají takovou vědu.

Nejhojnější zastoupení v našich botnících mají podle průzkumu stálice našich botníků lodičky. Těsně za nimi skončily tenisky a na třetím místě, co do počtu, jsou oblíbené baleríny. Nejednou zazněly i méně obvyklé boty jako steely, glády a dokonce i tzv. bed heels.

Za největší překvapení bychom mohli považovat velikou oblibu „oxfordek“, častokrát zmíněné pohorky a také minimum majitelek jehlových podpatků.
Celkový součet bot všech šestnácti redaktorek činí 208 párů, každý má tedy průměrně 12 párů.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma