Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Jaký otec, takový syn! Slavní čeští otcové a jejich potomci - jak se potatili?

Jaký otec, takový syn! Slavní čeští otcové a jejich potomci - jak se potatili?
Jan a Jáchym Krausovi | zdroj: Isifa.com

Jedno české přísloví praví, že jablko nepadá daleko od stromu. Najdete mezi následujícími slavnými otci českého rybníčku podobnost s jejich syny? A to jak fyzickou, tak profesní? Kdo se vydal ve stopách svého tatínka?

Na titulní fotografii našeho článku snad ani netřeba představovat jednoho z nejslavnějších českých moderátorů a zároveň glosátorů společensko-politických událostí Jana Krause, už jen jeho notoricky profláknutý nos zná každé dítě v mateřské školce. Jeho syn Jáchym, kterému bude letos 16 let, zdá se, následuje svého otce v hereckých stopách. Naposledy jste ho mohli vidět v seriálu Gympl s (r)učením omezeným. 

Dalším příkladem, kdy ono jablko nepadlo daleko, je syn herce a mima Bolka Polívky Vladimír. Ten už čtvrtým rokem studuje alternativní herectví a loutkoherectví na pražské DAMU.

Bolek a Vladimír Polívkovi Bolek a Vladimír Polívkovi | zdroj: Isifa.com

Ovšem v případě hudebníka Karla Vágnera se jeho syn Jakub naprosto nepotatil. I když ze začátku to vypadalo slibně, Jakub studoval na konzervatoři hru na kontrabas, v průběhu studií ale sběhl k úplně odlišnému oboru. Jeho profesí a životní vášní se stal rybolov. Vylovil jednu z největších sladkovodních ryb arapaimu gigas o váze 154 kg a je držitelem několika světových rekordů.

Jakub (vlevo) a Karel Vágnerovi Jakub (vlevo) a Karel Vágnerovi | zdroj: Isifa.com

Herec, ex šéf Vinohradského divadla a bývalý diplomat, nynější budoucí ministr. Tyto profese proslavily Martina Stropnického. Jeho syn Matěj se objevil v celovečerním filmu Máj a několika dalších filmových počinech, ale i na divadelních prknech. Nakonec zakotvil v politice, konkrétně jako stoupenec a člen Strany zelených. Momentálně působí jako místostarosta Prahy 3.

Martin (vlevo) a Matěj Stropnický Martin (vlevo) a Matěj Stropnický | zdroj: Isifa.com

 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma