Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Zvětšení G bodu

Zvětšení G bodu
zdroj: tisková zpráva

Mnozí o něm vtipkují, někteří jej marně hledají a pro mnohé představuje cosi téměř bájného. Ačkoli by se mohlo zdát, že je řeč o Štěchovickém pokladu, skutečnost je zcela jiná. Jedná se o takzvaný G bod, bod, díky němuž je žena schopna dosáhnout vaginálního orgasmu.

„Toto místo v padesátých letech minulého století poprvé popsal německý gynekolog Dr. Ernest Grafenberg, v osmdesátých letech minulého století Američané Perry a Whippleová svými výzkumy jeho zjištění potvrdili a pojmenovali zmíněnou oblast bodem G. G proto, že to byl právě dr. Grafenberg, kdo jej jako první nejen popsal, ale i zdůraznil jeho význam pro sexuální uspokojení ženy,” vysvětluje MUDr. Zdena Stratilová z portálu www.lekari-online.cz a dodává: „V nejobecnější rovině lze tedy konstatovat, že bod G je bohatě inervovaná, strukturálně odlišná erotogení zóna situovaná v oblasti přední stěny poševní cca 4 - 6 cm od poševního vchodu někde mezi číslicemi 11 - 1 pomyslného hodinového ciferníku. I když je velikost této zóny, potažmo její lokalizace i její citlivost značně individuálně odlišné, většina žen je schopna sama svůj bod G palpačně - to je pohmatem - lokalizovat. Stimulace bodu G vede k jeho zduření, zvýšené citlivosti, k významnému prohloubení sexuálního prožitku s orgasmem zhusta provázeným výronem tekutiny připomínající vzdáleně sperma - hovoříme tu o tzv. ženské ejakulaci.“ Podle MUDr. Stratilové považuje většina autorů sexuologických studií právě bod G za jedno z nejdůležitějších míst, jejichž drážděním dochází k ženskému orgasmu. Expertka z portálu www.lekari-online.cz uvádí, že se na ni obrací mnoho žen, které jsou se svým sexuálním prožitkem nespokojené. A jak že jim mohou pomoci právě plastičtí chirurgové? To vysvětluje opět Zdena Stratilová: „Bod G lze chirurgickým zákrokem zvětšit, což zmíněné mechanické dráždění usnadňuje a stimuluje,“ a upřesňuje, že toto zvětšení se provádí ambulantně a musí mu předcházet nejen gynekologické vyšetření, neboť zákrok mohou podstoupit pouze ženy s fyziologickým gynekologickým nálezem. Nesmí se provádět v době menstruace a u žen těhotných či kojících. Nutná je pochopitelně především podrobná konzultace, při které lékař pacientce vysvětlí, co je to bod G, jak ho lokalizovat, seznámí ji se způsobem ošetření, poučí o možných komplikacích a vyžádá si písemný souhlas se zákrokem. Potom si pacientka instruovaná lékařem provede lokalizaci bodu G, po níž následuje samotný výkon, který se provádí v lokální anestézii s použitím speciálních látek aplikovaných do oblasti bodu G v adekvátním množství,“ dodává MUDr. Stratilová. „Zákrok je úspěšný především u žen, které jsou schopny samy bod G lokalizovat. Pacientky uvádějí zlepšení sexuálního prožitku, ale i orgasmu provázeného ejakulací tzv. mokrý orgasmus. Dle studií 75 % žen zaznamenalo zvýšení sexuálního uspokojení,“ říká lékařka z internetového portálu lekari-online.cz. Popis zákroku Zvětšení neboli augmentace G bodu je ambulantní výkon, který se provádí v lokální anestezii. Pod kůži v oblasti G bodu se aplikuje buď vlastní tuk, nebo cizí výplňový materiál. Tento zákrok může zvýšit váš sexuální prožitek a zpříjemnit vaše intimní okamžiky.
Sexuální průvodce
Sexuální vztahy jsou nedílnou součástí našeho každodenního života. Dnešní uvolněná doba je otevřená těmto tématům. Spontánnost, hravost, odkrývání tabu, bezprostřednost, nazývání věcí pravým jménem, tak by se dal charakterizovat dnešní přístup k sexualitě...

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma