Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Zpracování Ibsenova dramatu Eyolfek trochu jinak uvádí Divadlo v Dlouhé

Zpracování Ibsenova dramatu Eyolfek trochu jinak uvádí Divadlo v Dlouhé
Eyolfek | zdroj: Divadlo v Dlouhé

V únoru tohoto roku spatřila světlo divadelního světa inscenace Ibsenova dramatu Eyolfek pod režijním vedením divadelního mága Jana Nebeského. Jméno režiséra už v úvodu napoví, že půjde o neobyčejnou podívanou plnou zvratů a překvapení. Toto dnes již kultovní představení můžete na půdě pražského Divadla v Dlouhé vidět nejdříve 5. prosince. Další repríza je připravena až na 23. ledna.

"Režisér Jan Nebeský se do Divadla v Dlouhé vrací po osmi letech a stejně jako tehdy si pro hostování vybral text Henrika Ibsena. Po Divoké kachně je to tentokrát jedna z posledních Ibsenových her, málokdy uváděný Eyolfek. Jan Nebeský se na jeho přípravě podílí se svými blízkými spolupracovníky – především překladatelem Františkem Fröhlichem, jehož převody odhalují moderní jádro Ibsenových her a kongeniálně souznějí se zcela současným inscenačním pojetím, a výtvarnicí Janou Prekovou."

Divadelní noviny ocenily Nebeského zpracování ve své rubrice jako "sukces měsíce". Ve své recenzi napsaly: "Nebeský se svými spolupracovníky dokázal až autisticky do sebe uzavřený komorní příběh uchopit soudobými inscenačními prostředky, kdy nejen herecké akce a prostředí, ve kterém se odehrávají, ale i jejich odlesky a skrytá dění vynáší na povrch jevištního dění a vytváří z nich působivé a téma zesilující divadelní obrazy."

Proto neváhejte a včas se zarezervujte lístky na představení. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma