Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

ZOH 2010: 5 x Ivana Vavřínová, sporťačka televize NOVA

ZOH 2010: 5 x Ivana Vavřínová, sporťačka televize NOVA
zdroj: tisková zpráva

Sympatická blondýna Ivana Vavřínová vystřídala vloni ve sportovním zpravodajství televize Nova Pavla Poulíčka.

Nedávno jste zmínila, že moderováním sportovních novin na Nově se Vám splnil životní sen, protože k médiím jste tíhla odmalička a sport byla vaše druhá vášeň. Které sporty vás konkrétně nejvíc oslovily a kde byste mohla získat pomyslné vavříny?
Jako první sport musím zmínit lyžování, protože to jsem aktivně dělala od 5 let a v průběhu celého mého dětství bylo pro mě stěžejním sportem. Jinak si myslím, že jsem byla už odmalička všeobecně sportovně založená.

Co se atletiky týče,  bavily mě sprinty, dálka, výška, míčové hry atd. Když to shrnu tak tělocvik a posléze tréninky na sportovním gymnáziu byly skoro mé nejoblíbenější hodiny. Vavřín tedy spíše Vavřína jsem jednoznačně získala svatbou s mým manželem Honzou Vavřínem, po kterém mám toto krásné jméno.

Kdybyste se mohla zúčastnit ZOH jako sportovní moderátor přímo v dějišti, v kterých disciplínách byste se cítila nejjistěji, potažmo o kterých máte největší teoretické znalosti?
I jako moderátorka bych si tedy určitě vybrala lyže, ale taky hokej, snowboardcross, skicrosss, bylo by toho mnohem víc. Důležité ale je, nezaměňovat to s postem komentátora.To je totiž úplně odlišná disciplína než moderování.

Lidé mají tendence si tyto dvě profese často zaměňovat, ale komentování je skutečně hodně náročné a dobrý komentátor musí mít opravdu důkladné znalosti, vést si dlouhodobé statistiky, takže do toho bych se sama nehrnula. Jinak olympiáda je pro mě skutečný sportovní svátek. Trošku nám to teď komplikuje devítihodinový časový posun Vancouveru, takže toho moc nenaspím, ale rozhodně to stojí za to.

Máte ve své profesi nějaký vzor?
Nezapomenutelný je pro mě Karol Polák. Jeho komentátorský projev už patří dnes mezi klasiku. Že bych měla vzor, se říci nedá, ale oblíbené moderátory mám.

Prozradíte nám, kam se vy osobně jezdíte vydovádět v duchu zimních sportů?
Loni těsně před Vánoci jsem byla v italském Livignu, a přestože byly neskutečné mrazy(v noci až -32), byla jsem nadšená. Celý týden nám přálo „azuro“ takže jsme si to vážně užili.

Jak se udržujete při své práci v kondici? Ivana Vavřínová a Power plate zdroj: tisková zpráva
Už půl roku mě udržuje v kondici Power Plate a taky trenérka Zuzka. Cvičila jsem i před tím, ale s přechodem na Novu mám méně času, a právě Power Plate mi pomohl zkoordinovat práci s volným časem.

Během cvičení se zapojuje až 97 procent svalstva, a proto trénink trvá maximálně půl hodiny. Navíc výsledky byly vidět poměrně rychle takže pro mě skvělá volba.

Děkujeme za rozhovor

NĚCO NAVÍC K TÉMATU
Sledujte speciál ZOH 2010 na Tiscali.cz
Aktualizace 24 hodin denně
- chceme vás bavit

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma