Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Život je hledání

Život je hledání
zdroj: tisková zpráva

Literární soutěž mezinárodního Festivalu spisovatelů Praha a společnosti Google.

Mezinárodní Festival spisovatelů Praha ve spolupráci se společností Google vyhlašuje literární soutěž pro mladé autory o nejlepší dosud nepublikovanou povídku na téma ŽIVOT JE HLEDÁNÍ. Soutěž je zaměřená na středoškoláky, kteří mohou své povídky zasílat do prvního května. Kromě cen pro tři nejlepší autory český Google připravil jako dárek k dvacátému výročí festivalu také speciální překvapení pro prvních dvacet finalistů. Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže proběhne v rámci Festivalu spisovatelů Praha, mezi 6. a 10. červnem.

Soutěže se mohou zúčastnit studenti středních škol mladší jedenadvaceti let. Dosud nepublikované autorské povídky na téma ŽIVOT JE HLEDÁNÍ, ne delší než pět normo stran textu, mohou zasílat do 1. května tohoto roku. Veškeré informace o soutěži a důležité termíny jsou k dispozici na stránkách mezinárodního Festivalu spisovatelů Praha www.pwf.cz, které jsou zároveň pramenem kvalitních informací o současné literatuře.

Letošní téma soutěže vychází z toho, že lidé celý život něco hledají – lásku, smysl bytí nebo správnou cestu. Ale nejčastěji lidé hledají informace, které život usnadňují a zpříjemňují. Cílem soutěže je zjistit, jak toto tak trochu i filozofické téma vnímají studenti českých středních škol.

Český Google je v oblasti školství velmi aktivní a podporuje projekty, ve kterých se studenti i učitelé učí, jak vzdělávat sebe nebo ostatní pomocí internetu. Zároveň se snažíme podporovat i ty aktivity studentů, v rámci nichž oni sami vytvářejí zajímavý obsah pro ostatní,“ říká Taťána le Moigne, ředitelka českého Googlu, a dodává: „Zvolené téma je nejenom staré a pravdivé rčení, ale současně propojuje na straně jedné motiv hledání se světem literatury a na straně druhé online prostředí s ´offline světem´.“

Vítěze soutěže zvolí odborná porota složená z renomovaných českých spisovatelů. První tři nejlepší povídky budou oceněny mobilními telefony od Googlu s operačním systémem Android. Vítěz soutěže bude vyhlášen v rámci červnového Festivalu spisovatelů Praha, vítězná škola obdrží od spřátelených nakladatelství a Festivalu spisovatelů Praha bohatou knižní nadílku. K dvacátému výročí festivalu navíc Google připravil pro prvních dvacet finalistů speciální překvapení, které odhalí v průběhu festivalu.

Zajímavé informace nejenom o soutěži jsou k dispozici na www.googleblog.cz/zivotjehledani.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma