Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Zelenkova hra Dabing Street je o Češích, dabingu a alkoholu

Zelenkova hra Dabing Street je o Češích, dabingu a alkoholu
Petr Zelenka | zdroj: divadlo.zlin.cz

Režisér Petr Zelenka patří mezi nejúspěšnější české režiséry. Realizuje se na poli divadelním i filmovém. Na stříbrném plátně debutoval tragikomedií Knoflíkáři (1997), který byl oceněn čtyřmi Českými lvy a cenou Tiger na MFF v Rotterdamu. Mezi jeho další úspěchy se bezesporu řadí scénář k Ondříčkově filmu Samotáři (2000). Avšak jeho divadelní kariéra je také neméně úspěšná. V prosinci uvede na prknech Dejvického divadla svou v pořadí třetí dramatickou hru pod názvem Dabing Street. Máte se na co těšit! 

Petr Zelenka je známý svým ironickým pohledem na Čechy a vůbec téma obyčejného českého člověka nacházíme ve valné většině jeho tvorby. Jeho nová divadelní hra nebude výjimkou. Samotný podtitul divadelního počinu Dabing Street napovídá, že se Zelenka dál bude tzv. držet svého kopyta: "Ve dvou věcech jsou Češi skutečně dobří: v pití alkoholu a dabingu."

Mimo to, že stojí za scénářem, sám se také ujal režie. Dabing Street je hra o lidech, kterým se nepodařilo udržet slibně prosperující dabingové studio. Vlastně je to téměř komedie, kdyby ovšem nepřišel muž, který všem změní život…

Ve zbrusu novém představení se na pódiu představí Martin Myšička, Hynek Čermák, Václav Neužil, Klára Melíšková, Jana Holcová a Lada Jelínková. Na premiéru se můžete těšit 1. prosince od 19.30 v prostorách Dejvického divadla.

Zdroje:
dejvickedivadlo.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma