Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Ze společnosti VIP

Ze společnosti VIP
zdroj: tisková zpráva

Světová topmodelka Petra Němcová přiletěla představit nejdražší diamantový golfový míček na světě v hodnotě 20 milionů korun.

Hole in one je neuvěřitelný a nezapomenutelný zážitek, který se na věky vryje do paměti každého golfisty a již se nemusí nikdy zopakovat. Pohled na diamantový míček ALO diamonds je stejně výjimečný, ale jeho krása, oslňující záře a jedinečnost zapsaná navždy  do historie golfu nezmizí. 

Na tiskové konferenci v Prosper Golf Resort Čeladná představila tvář diamantové firmy ALO diamonds Petra Němcová světový unikát  - nejdražší diamantový golfový míček na světě v hodnotě 20 milionů korun. Byl speciálně vyroben pro golfový turnaj v rámci European Tour PGA, který se koná po dlouhých 12 letech v České republice v Čeladné a nese název Moravia Silesia Open 2009 presented by ALO diamonds.

Výjimečnost spojení  European Tour PGA s ALO diamonds je tedy podpořena nejdražším diamantovým golfovým míčkem na světě. Design míčku a jeho náčrt vytvořil sám Alojz Ryšavý. Podklady pro výrobu golfového míčku se vytvářely za pomoci nejnovějšího 3D softwaru a vznikaly téměř 2 týdny. Základ míčku tvoří dvě polokoule z bílého 18 karátového zlata, které po spojení vytvořily dokonalou kopii golfového míčku. Výroba tohoto základu golfového unikátu trvala 1,5 měsíce. Míček je osázen 409 bílými diamanty kvality D/IF (nejčistší a nejbělejší diamanty, které se vyskytují) o celkové váze 54,30 ct. Diamanty špičkové kvality byly nakoupeny speciálně pro tento účel na belgické diamantové burze v Antverpách. Všech 409 diamantů bylo ručně zasazeno třemi specialisty (tzv.faséry), kteří na míčku pracovali 6 týdnů. Po osázení brilianty následovaly ještě povrchové úpravy a leštění. Celkem trvala výroba míčku necelé 4 měsíce a jeho hodnota je 20 milionů korun. Zájem o něj již projevili pořadatelé PGA, kteří by jej chtěli nechat putovat po všech turnajích v rámci European Tour.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma