Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Zahalená do krajek: Skrytá posila pro sebevědomí

Zahalená do krajek: Skrytá posila pro sebevědomí
Spodní prádlo sice vidí jen vyvolený, přesto je pro ženu naprosto zásadní. Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Spodní prádlo je nejmenší část ženského šatníku, vidět ho mohou jen "vyvolení" a přesto má pro ženu a její sebevědomí, zásadní význam. Sebevědomí ženy je totiž vytvářeno její atraktivitou, tím, jak se ona sama cítí být krásná a svůdná…

Móda je v tomto směru velmi vstřícná a ženám nabízí mnoho variant, jak být sexy. Hitem číslo jedna je stále krajka. Je krásná, vzbuzuje pocit luxusu a ženskosti a nabízí návrhářům mnoho variant zpracování.

Ve spodním prádle krajku najdete v kombinaci s dalšími materiály, například s hedvábím, saténem či bavlnou, krásu krajkového vzoru lze zvýraznit podložením hladkým materiálem tón v tónu i látkou v kontrastní barvě.  A k mání je i prádlo celokrajkové.

"Krajka pro výrobu prádla není reliéfní, je v nejvyšší možné míře hladká, aby se pod upnutým oblečením a lehkými topy neproznačkovávala a nebyla vidět. Díky tomu mohou ženy krajkové spodní prádlo nosit pod všechny druhy halenek, topů, svetříků i triček," říká stylistka Žaneta Ilutanová.

Krajkové spodní prádlo si tak díky měkkosti, jemnosti a nízkému reliéfu moderních materiálů mohou dovolit nosit i ženy, jejichž zaměstnavatel jim v rámci firemní kultury zakazuje nosit nápadné podprsenky a podprsenky, které prosvítají a jsou patrné pod oblečením. Na těchto zásadách si stále častěji zakládají nadnárodní společnosti, které vstupují na český trh.

Kdo nechce krajku, může sáhnout i po klasických hladkých materiálech. Oblíbené je prádlo z lesklých látek zdobené jemnými lemy, korálky, kamínky či kovovými prvky.

Zvětšují i zmenšují

Dnešní móda je k ženám velmi vstřícná i v nabídce střihů spodního prádla. Aktuální jsou stále podprsenky s výztužemi košíčky a podprsenky typu push-up, které prsům dodají objem. Ale i naopak!
Pokud má žena pocit, že její vnady jsou větší, než by chtěla, může sáhnout po podprsence, která prsa opticky zmenší!

"Tyto podprsenky jsou vyrobeny z pevného neelastického materiálu, jsou vybaveny kosticemi, někdy mají navíc i boční kostice a prsa drží v pevné pozici vůči hrudníku. Díky tomu dokáží poprsí opticky až o jedno číslo zmenšit," dodává odbornice.

Zmenšující podprsenky mají širší ramínka, která zajišťují pohodlí. Podprsenka je střihově navržená tak, aby podtrhla přirozený tvar ňader. "Zmenšující podprsenka dává vyniknout kulatosti prsů, takže prsa působí pevně a mladistvě," upřesňuje stylistka.

Trendem nadcházející sezóny jsou korzetové a polokorzetové podprsenky. Jejich kouzlo je v tom, že podtrhují křivky a přirozenost ženského těla. Vhodným doplňkem k nim jsou pasové spodní kalhotky.

Hnědo-fialová, tělová i bílá

Do dámského prádelníku se vrací i tělová barva spodního prádla. Ta je totiž ideální i pod bílé a průsvitné halenky. V tomto směru ji nepřekoná ani bílá podprsenka, i ona totiž pod bílou jemnou látkou halenek, nepřirozeně prosvítá. Pro sváteční chvíle jsou vhodné barevné podprsenky. V dnešní době už dávno neplatí, že sexy spodní prádlo musí být jen černé či červené. Z barevných tónů je nejžádanější fialová barva ve všech svých odstínech a variacích.

"Ultra violet – tedy jemně fialková barva, hnědofialová barva, šedofialová, všechny pastelové odstíny fialové, kombinace fialové tón v tónu i kombinace s dalšími barvami – to všechno jsou barvy, které jsou velmi oblíbené a žádané jak pro běžné nošení, tak pro romantické večery," uzavírá Ilutanová.

Stálicí v dámském prádelníku je korálová a lososová barva, již zmiňovaná černá, šedá a tmavě modrá.

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,110 23,290
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma