Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Začněte sportovat! (3. část)

Začněte sportovat! (3. část)
zdroj: tisková zpráva

Co s sebou na cvičení?

1. Sportovní oblečení, které je pohodlné a neškrtí. Vhodné je tzv. funkční oblečení, které díky kombinaci moderních materiálů odvádí pot od těla směrem k vnějším vrstvám oblečení. Po celou dobu cvičení vám bude příjemně a nebude vás obtěžovat pocit mokra a chladu. Funkční oblečení tak udržuje organizmus v optimální provozní teplotě a zajišťuje komfort i při náročném sportovním výkonu a nepříznivém počasí. Spolehnout se můžete například na prověřenou značku Craft, která je fenoménem mezi sportovci všech odvětví na celém světě. Prádlo Craft je vyrobené z měkkého a tělu velmi příjemného materiálu, je vysoce funkční a elastické, dobře se ošetřuje, vyniká tvarovou stálostí a má extrémně dlouhou životnost. Aby funkční prádlo splnilo co nejlépe svou roli, je třeba zvolit z nabídky různých typů správnou variantu v závislosti na intenzitě pohybu a teplotě vnějšího prostředí.

2. Kvalitní obuv je důležitější než oblečení - tlumí nárazy a chrání klouby. Ideální je pořídit si obuv určenou pro danou sportovní aktivitu.

VYBERTE SI SVÉHO INSTRUKTORA ZDE

3. Lahev s vodou nebo s iontovým nápojem pro sportovce. Při fyzické námaze je třeba neustále doplňovat tekutiny. Voda napomáhá odplavovat odpadní a únavové látky
 z pracujících svalů.
Speciální energetické nápoje bývají k dostání přímo ve fitness centrech nebo si je můžete připravovat naředěním různých instantních koncentrátů.

4. Ručníky, a to nejlépe dva. Jeden použijete během cvičení na utírání potu nebo ho
z hygienických důvodů použijete při cvičení na zemi, na podložce apod. nebo v posilovně při cvičení na strojích. Druhý ručník se hodí při sprchování. Ale v některých fitcentech si můžete ručník půjčit.

ZKUSTE POWERYOGU

5. Kosmetika - po skončení tréninku se pod sprchu hodí sprchový gel a šampon na vlasy. Samozřejmostí je deodorant či antiperspirant, abyste nejen sebe, ale také své okolí neobtěžovali zápachem rozkládajícího se potu. Na aplikaci nezapomeňte jak před tréninkem, tak po osprchování před návratem k běžným povinnostem. Pro všechny aktivní muže, kteří spěchají z posilovny rovnou do kanceláře nebo na večeři s přítelkyní, je zde nová značka Right Guard. Nabízí spolehlivé antiperspiranty, deodoranty a sprchové gely, které zajistí příjemný pocit a vůni až po 48 hodin. Třešničkou na dortu pak může být vaše oblíbená vůně.

6. Důležitý je i protiplísňový zásyp na nohy, neboť společné šatny a sprchy jsou ideálním prostředím, kde se plísně šíří.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma