Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Začněte sportovat! (2. část)

Začněte sportovat! (2. část)
zdroj: tisková zpráva

Vždy si vybírejte jen takové aktivity, které vám vyhovují, baví vás a přinášejí radost.

Jen tak vás chuť sportovat nepřejde a na sportování se budete těšit. V nabídce sportovních klubů je nespočet aktivit, vybírat můžete z individuálních hodin, hodin pod vedením instruktora či kolektivních sportů. Jakou aktivitu zvolíte - je jen na vás. Můžete cvičit ve fitness, hrát volejbal, tenis, squash nebo můžete sportovat v přírodě či dokonce sami doma.  Doplňujícím pohybem, pak může být chůze. Je jednou z nejlepších forem cvičení, dostatečně šetří kloubní aparát i páteř. Nevyžaduje žádné speciální vybavení nebo dovednost, můžete ji v podstatě vykonávat kdekoli a kdykoli, důležité je postupem času zvyšovat tempo a vzdálenost.

K novým, oblíbeným aktivitám patří spinning, hodiny s prvky bojových sportů, různé druhy jógy, tance, cvičení na trampolínách, kondiční cvičení na veslařských trenažérech nebo tzv. H.E.A.T. - chůze pod vedením instruktora na speciálních běžeckých pásech atd. Pokud potřebujete v počátku povzbuzení, je ideální nadchnout pro společné sportování kamaráda, kolegu z práce, ale můžete si také najmout osobního trenéra. V posilovně vás seznámí se všemi stroji, poradí se cvičením a sestaví tréninkový plán s ohledem na vaše časové a finanční možnosti. Ale trenéra si můžete objednat také pro individuální cvičení u vás doma i kondiční trénink v přírodě.

Nejste-li na pohyb zvyklí, začněte pozvolna. Pokud jste několik let nesportovali, první měsíc sportujte s nižší intenzitou, nejlépe 2x týdně. Při nárazovém cvičení nebo při nepřiměřeně vysoké intenzitě se vystavujete riziku častějších úrazů, poškození svalů, šlach nebo vazů. Proto pokud začnete sportovat, snažte se vydržet a nepřestávat. Cvičení by mělo hrát ve vašem životě důležitou roli, zejména pokud většinu pracovního dne trávíte za stolem, u počítače, za volantem automobilu atp. Díky sportu pak vaše tělo bude stále ve formě a vy se budete dobře cítit.

Tipy z internetu:

www.aerobic-couple.com

www.lucik.cz

www.michal-program.cz

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma