Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Výtěžek z aukce kalendáře Pirelli 2010 půjde na rozvoj české kryochirurgie

Výtěžek z aukce kalendáře Pirelli 2010 půjde na rozvoj české kryochirurgie
zdroj: tisková zpráva

Jeden z nejprestižnějších kalendářů světa Pirelli 2010 je napjatě očekávanou lahůdkou pro milovníky umění a ženské krásy.

Kalendář, kterého se každý rok vytiskne pouze omezené množství, není jen sběratelským bonbónkem, má i své nezastupitelné charitativní poslání. V mnoha zemích, včetně České republiky, společnost Pirelli pořádá jeho dražbu a z výtěžků podporuje konkrétní projekty z oblasti výzkumu a léčby AIDS, rakoviny nebo projekty spojené s péčí o chudé či nemocné děti.

Jeden exemplář toho uměleckého skvostu, který je jedinečnou oslavou kultu ženské krásy, věnuje italský výrobce pneumatik i letos do veřejné internetové aukce, jejíž výtěžek poputuje brněnskému Masarykovu onkologickému ústavu na podporu rozvoje kryochirurgie. „Je to asi neskromné, ale od takového kalendáře očekáváme vedle uměleckého prožitku i příležitost zamyslet se nad smyslem krásy
a hledat cestu, jak ji využít k něčemu dalšímu, možná konkrétnějšímu, v každém případě však užitečnému. Prostřednictvím aukce tohoto díla totiž myslíme na ty, kteří potřebují naši pomoc,“ říká Zdeněk Vacl, marketingový manažer Pirelli Tyre Czech. Pirelli v ČR podporuje projekty Masarykova onkologického ústavu již řadu let. Úspěšnost tohoto záměru dokládá každoročně velký zájem dražitelů. V roce 2006 se prostřednictvím aukce podařilo získat rekordních půl milionu korun! Loňská dražba vynesla pomoc ve výši 270 tisíc korun.

Kryochirurgie je chirurgická léčba mrazem. Jedná se o alternativní metodu ke klasické chirurgii, která se nejčastěji využívá k odstraňování kožních nádorů. Pomocí kryochirurgie se léčí také nádory prorůstající kůží, kde je možno i opakovaně redukovat jejich velikost, v některých případech i kompletně odstranit. Další možností je zprůchodnění některých dutých orgánů, tedy především dolní části konečníku, průdušnice a velkých průdušek. Do internetové aukce kalendáře Pirelli 2010 se mohou zapojit všichni, kdo touží po tomto nejprestižnějším kalendáři světa a zároveň chtějí podpořit užitečnou věc. Veřejná dražba proběhne 3. prosince 2009 od 9 hodin na serveru iDnes.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma