Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Vybírejte zážitky podle emocí

Vybírejte zážitky podle emocí
zdroj: tisková zpráva

Kategorie, které doposud vládly trhu zážitků a podle kterých se jedině daly zážitky vybírat, jsou již pasé.

Proč dělit zážitky na ty pro ženy a jiné zase přiřknout mužům. Většinou není tak jednoduché určit, pro koho je ten který zážitek lepší. Proč by měla být jízda Hummerem jen pro muže, proč by kurzy malování měly být jen pro mladé v kategorii 20 až 40 let, proč by měly být lázně hlavně pro ženy. Tato kritéria nemohou postihnout to, co vlastně zážitek přináší – samotný zážitek, to hlavní, co vám už pak nikdo nemůže vzít a taky emoce. Na ty bychom neměli zapomínat, vždyť o ty pocity jde především.

Emoční matice ulehčí a zrychlí výběr zážitků
Emoční matice, tedy nová možnost výběru zážitků podle emocí, vznikla vlastně úplně náhodou při vyhledávání zážitků. Jakákoli dosavadní kategorie vždy někoho vlastně ošidila, nenabídla všechno, co mohla. Zážitky nelze prostě a jednoduše rozdělit na ženské a mužské zážitky. Po dlouhém bádání nad tímto problémem vznikla matice, která umožní vyhledávat zážitky podle toho, co od nich budeme chtít. Jestli budeme chtít napětí, nebo relax, nebo třeba krásu a péči či volnost. To jsou první kritéria, podle kterých se bude dát vybírat. Pokud se zaškrtne například napětí, matice vybere jen ty zážitky, u kterých je možné napětí zažít. Zaleží už pak jen na každém jedinci, který konkrétní zážitek z nabídky zvolí

A co bude hitem na jaro a léto? Nostalgie…
Podle agentury Fan Motion, která emoční matici vymyslela, se nejvíce vyhledává relaxace, napětí a volnost. Emoce se dají při výběru i kombinovat a nejoblíbenější kombinace jsou volnost a relaxace nebo napětí a volnost. Daný výběr vždy nabídne určité množství zážitků, z kterého je pak již daleko snadnější vybírat. A hlavně všechny zážitky splňují ten původní požadavek na emoci, kterou mají vyvolat. Na jaro a léto se připravují novinky a zajímavosti v podobě hlavně nostalgických zážitků. To jsou takové, které přinášejí možnost vyzkoušet něco z minulosti. Každý se díky takovýmto zážitkům může stát třeba topičem parní lokomotivy z roku 1913, uměleckým hrnčířem, nebo kovbojem na Divokém západě.
Na jaře tedy budou IN podle emoční matice hlavně volnost, retro a poznání. V létě se pak očekává velký zájem o motorové čluny, romantiku na palubě jachty či různé adrenalinové zážitky. V létě při výběru povedou volnost, radost a napětí.

V poslední době je velký hitem doplňovat o zážitky společenské i firemní neformální akce. V takovém případě je ale největším oříškem vybrat takový, který by zaujal celou vybranou skupinu lidí, který by byl pro nesourodou skupinu lidí originální a zajímavý. Podle některých personalistů, kteří pracují s programem pro různé akce, dosud chyběla kvalitní kritéria výběru.  Emoční matice je pak podle nic v tomto ohledu velmi užitečná a pomůže personalistům při organizaci programu různých firemních akcí, například večírků či teambuildingů. Stačí nastínit zaměření akce.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma