Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Útok slevomatů! Vyražte do boje s nabídkami na lepší život

Útok slevomatů! Vyražte do boje s nabídkami na lepší život
Nákupy | zdroj: ThinkStock

Je jich plno: slevomat.cz, vykupto.cz, zlateslevy.cz, berslevu.cz.. Už jste také podlehli vlně slevových portálů, která se u nás stala fenoménem? Denně jsme pod palbou nových stále zářivějších nabídek týkajících se kosmetiky, romantických víkendů nebo výhodných slev na úpravy zevnějšku vašeho mazlíčka. Často se ptáte – kde je zakopaný pes a jak je možné za večeři o třech chodech v luxusní restauraci zaplatit 249 Kč?  

Dostali jste k narozeninám voucher. Jste plní očekávání honosné večeře se svým protějškem. Ale už při prvním kontaktu s obsluhou, kdy vytahujete váš narozeninový kupon, se číšník zatváří natolik znechuceně, že máte chuť být kdekoli jinde na planetě, jen ne před jeho vyvracejícím se pohledem. Bohužel tento postoj není ojedinělý, funguje na principu předsudku: ten, kdo má voucher, chtěl slevu, protože by si to jinak nemohl dovolit. Těžko budete vysvětlovat skvělý záměr vašich rodičů, kteří vám přejícně vybírali tuto "vstupenku do luxusu" několik hodin zmítající se na síti mezi miliony ještě lepších a nejlepších nabídek.

Nakupování přes internet Nakupování přes internet | zdroj: ThinkStock

Pokud už budete mít tu smůlu, že natrefíte na podnik, který vám váš voucher dá dostatečně „sežrat“, vydržte! Obrňte se trpělivostí a hlavně nadhledem. Na druhou stranu váš čas teprve přijde. Nebojte se říct číšníkovi, zda se naservírované jídlo nebude shodovat se slibovaným výčtem delikates popsaných na voucheru. Není to nic, za co byste se měli stydět. Je to jako kdybyste vyrazili na tenis a váš trenér by vás postavil před fotbalovou branku, taky budete protestovat. A to oprávněně.

Opačná zkušenost je samozřejmě tou ideální variantou. Obsluha se chová profesionálně a nevyvolává ve vás pocit méněcennosti ani trapnosti. V tomto případě vám gratulujeme. Sázka na slevový kupon totiž není vždy "tutovka". Je to jakási loterie, padesát na padesát. Neexistují žádné rady, jak správně voucher vybrat. Nejosvědčenějším způsobem je dát na doporučení svých blízkých, kteří už návštěvu daného podniku či využití služby absolvovali. Nezbývá vám nic jiného než být připraveni na oboje možnosti. Tak se aspoň vyvarujete šoku přímo na místě a budete lépe schopni vypořádat se se vzniklou situací, protože budete mít v paměti, že vy nejste pro obsluhu jediným "otravným slevovým" hostem. Nuže, chce to dostatečnou míru asertivity a úsměv.   

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma