Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Traumacentrum FN Královské Vinohrady pořizuje nové vybavení

Traumacentrum FN Královské Vinohrady pořizuje nové vybavení
zdroj: tisková zpráva

V Traumacentru FNKV bylo v roce 2008 hospitalizováno 3 021 osob, z nichž 1 760 podstoupilo urgentní operaci.

Traumatologické centrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady nakoupí nové přístrojové vybavení za 88,45 mil. Kč. Projekt modernizace, spolufinancován Evropskou unií, přispívá k rozšíření a zlepšení diagnosticko-léčebných postupů u nejzávažnějších poranění pacientů, kteří mohou být často v ohrožení života.

Základním cílem projektu „Modernizace a obnova přístrojového vybavení Traumacentra FN Královské Vinohrady“ je rozšíření dostupnosti komplexní péče u závažných poranění s realizací nových diagnostických a léčebných postupů díky doplnění o přístrojové vybavení  zobrazovací technikou, vybavením operačního sálu a lůžkové části Traumacentra, které se dostane na nejvyšší úroveň srovnatelnou s ostatními zeměmi EU. Tím se rozšíří a zlepší komplexní péče o zraněné. Nemocnice nakoupí celkem 22 nových přístrojů.

„Velmi významná je pro nás mimo jiné navigace pro Neurochirurgickou kliniku s obrovským přínosem k léčebné taktice kraniocerebrálních poranění. Doplnění miniinvazivní techniky na Chirurgické klinice znamená rozšíření indikací k miniinvazivním výkonům u poranění hrudníku břicha“, říká Doc. MUDr. František Vyhnánek, CsC. z České traumatologické společnosti.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma