Středočeské krůtí plátky v party chlebu

Velice důležitá součást grilování je příloha. V dřívějších dobách se pekly v ohni brambory, dnes přemýšlíme o zajímavých přílohách, které můžeme připravit současně s masem na grilu. K voňavému bylinkovému krůtímu masu doporučujeme opečený party chléb.
Marinované krůtí maso od Maso Planá
2 x party chléb od Penamu
1 bílý bio jogurt od Olmy
4 lžíce olivového oleje
1 citron
2 rajské
2 papriky
½ ledového salátu
Bylinky – oregano, rozmarýn, tymián, šalvěj
V misce připravíme marinádu z jogurtu, bylinek, olivového oleje a citronové šťávy. Marinované krůtí maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Do hrnce pokládáme maso a potíráme marinádou. Necháme 1 hodinu proležet, více není třeba, protože maso kupujeme již marinované.
Mezitím pokrájíme rajské, papriky a salát, pokapeme olivovým olejem, osolíme a necháme odležet v misce. Plátky krůtího masa pečeme na rozpáleném grilu, dokud n nemá křupavou kůrku. Party chléb rozkrojíme po délce, potřeme marinádou a pečeme v poslední fázi na grilu společně s masem. Křupavý party chléb (novinka od Penamu) položíme na talíř, položíme zeleninový salát a na něj plátky masa. Servírujeme, dokud je maso teplé a chléb křupavý.