SNADNÁ krůtí roláda, jakou jste ještě nejedli: TAK NEVÁHEJ TO VYZKOUŠET!
Někdy je pečení celého krocana příliš náročné. Ale roláda? Je překvapivě snadná, velmi chutná a mnohem snadněji se porcuje. Skvěle se podává s bramborovou kaší a pikantní brusinkovou omáčkou.
Ingredience:
- 2 krůtí prsa bez kůže a kostí
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 4 lžíce másla
- 1 hrnek panko (nebo obyčejné) strouhanky
- 1/4 hrnku tymiánových lístků
- 3 polévkové lžíce šalvěje
- 2 hrnky petrželové natě
- 6 stroužků česneku
- 1/2 lžičky vloček červené papriky
- 1/4 hrnku rostlinného oleje
Postup
1. Prsa nařízněte křížem a dbejte na to, abyste je neprořízli až do konce. Přes jedno otevřené prso položte kus plastové fólie a vytvarujte z něj obdélník o rozměrech asi 30 × 35 cm (cca 0,5 cm tlustého). Osolte a opepřete. Postup opakujte se zbývajícími prsy. Chtějte, aby krůtí maso mělo stejnoměrnou tloušťku, usnadní to jeho rolování.
2. Na velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte strouhanku a opečte ji dozlatova. Přendejte ji do kuchyňského robotu, přidejte tymián, šalvěj, petrželku a prolisovaný česnek a smíchejte do jemné směsi. Dochuťte vločkami červené papriky, solí a pepřem.
3. Poklepejte krůtí prsa, rovnoměrně je posypte polovinou česnekovo-bylinkové směsi a začněte je pevně svinovat jako roládu. Rolku zajistěte kuchyňským provázkem. Postup opakujte s druhým prsem.
4. Potřete rolády po celé ploše rostlinným olejem a přeneste je na pečícím papírem vyložené plechy.
5. Pečeme při 190° C, dokud teploměr pro okamžité měření teploty vložený do nejsilnější části rolády neukáže 70° C, přibližně 1 hodinu. Před krájením nechte 20 minut vychladnout.
Dobrou chuť!
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 23.11.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 25,230 | 25,310 |
USD | 24,250 | 24,370 |