Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Oblačno

Skvělý recept na nepečený dýňový cheesecake, je opravdu výborný!

Skvělý recept na nepečený dýňový cheesecake, je opravdu výborný!
zdroj: Archiv

Báječný a sametový studený dýňový cheesecake ze smetanového tvarohu a dýňového pyré. Jednoduchý na přípravu, na bázi sušenek Oreo. Jedná se o skvělý nepečený dýňový cheesecake. Idealní na Halloween.

Ingredience:

Suroviny na tvarohovou hmotu:

  • 500 g mletého tvarohu
  • 300 g dýňového pyré
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 5 lžic 30 % smetany
  • 1 pomerančové želé
  • 1 lžíce želatiny v prášku
  • 300 ml vroucí vody

 

Suroviny na základ:

  • lžíce másla
  • 10 sušenek Oreo

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Postup:

1. Přípravu cheesecaku začněte přípravou základu ze sušenek Oreo nebo Neo. Sušenky Oreo rozdrťte v kuchyňském robotu nebo je rozdrťte válečkem tak, že je vložíte do potravinářského zipového sáčku a válečkem budete sušenky drtit. Do sušenkového písku přidejte lžíci másla a důkladně promíchejte.

 

2. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a upevněte okraj. Po celém dně rozetřete směs sušenek Oreo. Formu vložte do chladničky, aby se dno vychladilo.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

3. A nyní dýňová tvarohová směs. Na dezerty je nejlepší dužina z provensálské dýně, jinak známá jako: muškátová dýně. Ideální bude také dýně hokaido a dýně pižmová. Dýňová dužina nemusí být pečená. Lze ji vařit odkrytou do měkka. Poté slijte vodu a nechte ji mírně odpařit.

 

4. Želé se lžící želatiny zalijte vroucí vodou. Míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí. Odstavte na 10 minut do vychladnutí.

 

5. Do velké mísy dejte dýňové pyré, tvarohovou směs, moučkový cukr a smetanu. Tvarohovou směs s dýňovým pyré rozmixujte ručním mixérem. Postupně přilévejte tenkým pramínkem rozpuštěné a vychladlé želé. Rozmixujte na hladký krém.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

6. Dýňovo-tvarohovou směs nalijte na základ ze sušenek Oreo. Dělejte to velmi pomalu z malé vzdálenosti, aby sušenky nevyplavaly na povrch a nepromíchaly se s dýňovo-tvarohovou směsi. Já jsem dýňovo-tvarohovou směs nejprve nalévala lžící.

 

7. Cheesecake dejte do lednice, dokud směs zcela neztuhne. Dýňový tvarohový cheesecake potřebuje ke ztuhnutí minimálně dvě hodiny. 

 

Tipy a rady: Hotový cheesecake můžete před podáváním ozdobit rozdrobenými sušenkami, cukrovým posypem, borůvkami. Pokud je barva tvarohové směsi příliš světlá, můžete přidat trochu potravinářského barviva (oranžové, žluté smíchané s červenou nebo kapku červené). Můžete také přidat kapku šťávy z červené řepy. Pokud chcete mít cheesecake ještě jemnější, můžete smetanu vyšlehat do tuha a vmíchat ji do cheesecakeové směsi stěrkou - až úplně nakonec - před nalitím směsi, aby ztuhla.

Dobrou chuť!

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma