Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Simpsonovi - nejoblíbenější animovaný seriál všech dob!

Simpsonovi - nejoblíbenější animovaný seriál všech dob!
Simpsonovi | zdroj: Profimedia

19. dubna 1987 se v přestávce pořadu Tracey Ullmanové objevil na obrazovce krátký skeč s názvem Good night. Celkem ve třech sériích skečů si diváci postupně oblíbili členy rodiny Simpsonů. Jejich podoba ale nebyla totožná s tou dnešní. Ta se utvářela po dlouhá léta. V roce 1989 se odvysílal první díl "Vánoce u Simpsonů", tentokrát už ve standardním dvacetiminutovém formátu.

U příležitosti odvysílání 400. dílu tohoto populárního seriálu v roce 2007 se Simpsonovi dočkali svého filmového zpracování a kina po celém světě promítala celovečerní snímek, u nás měl premiéru 26. července toho roku.

Simpsonovi si získali příznivce napříč všemi generacemi i sociálními vrstvami. Fanoušci hltali v čase vysílání nových epizod každou vteřinu a zakládali fanouškovské skupiny po celé zeměkouli. Na obrázku níže můžete vidět tzv. vývoj postaviček Simpsonů od začátku jejich podoby až do té finální dnešní. "Střední etapa" pochází z roku 1989.

Vývoj Simpsonů Vývoj Simpsonů | zdroj: Simpsonovi.net

Tvůrce seriálu Matt Groening mluvil o konci Simpsonů s koncem 15. série. Jak ale většina fandů ví, dnes již aktuálně běží série s pořadovým číslem 24. Nad ukončením seriálu tedy visí otazník. Respektive jeho příznivci doufají v to, že konec nenastane nikdy. Uvidíme, kolik dalších let  Simpsonovi "neslezou" z obrazovek. Minimálně jedno je jisté - už teď mají zarezervováno místo v seriálovém nebi.

Simpsonovi Simpsonovi | zdroj: Profimedia

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma