Dnes je neděle 26. ledna 2025., Svátek má Zora
Počasí dnes 4°C Zataženo

Seznamte se: Dalibor Navrátil - šéfkuchař

Seznamte se: Dalibor Navrátil - šéfkuchař
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Nadšený kuchař, mezi jehož hlavní lásky patří ryby a mořské plody, ale i klasická česká kuchyně. Snad nejsilnější vztah má Dalibor k francouzské gastronomii. Ovlivnilo ho zejména osobní setkání se špičkovými kuchaři Joelem Robuchonem a Paulem Bocusem. Na francouzské tradiční kuchyni si cení zejména její jednoduchosti a především používání surovin v té nejlepší kvalitě. Oceňuje i samozřejmost, s jakou jídlo a vaření splývají s každodenním životem ve Francii. Dalibor vařil v mnoha pražských restauracích (hotel Palace, hotel Alta, hotel Villa Voyta) nebo pro francouzskou ambasádu v Praze. Za svého působení ve Villa Voyta získal I. místo v hodnocení Grand Restaurant. Francouzskou kuchyni má v malíčku, Francii projel od Bretagne, přes Paříž až po Lyon. V současné době působí jako lektor Pražského kulinařského institutu a lektor kulinářské akademie pod záštitou Evropské unie a hl. města Prahy (kurz francouzského kulinářství). Recepty na jarní party