Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

S prémiovou fasádou ušetříte nejen za topení

S prémiovou fasádou ušetříte nejen za topení
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Fasáda, která šetří energii a výdaje na topení, dnes patří ke zcela běžnému standardu. Úspory za vytápění však nejsou to jediné, co výrobci prémiových fasádních systémů nabízejí. Horkou novinkou ze světa nanotechnologií je fasáda Baumit Nanopor, která zůstane čistá mnohem déle, než je běžné, bez jakýchkoliv zásahů.

Světlá fasáda = delší životnost

Mnozí majitelé domů při výběru fasádní barvy z praktického důvodu sáhnou po tmavší barvě. Myslí si, že se výrazná barva tak rychle nezašpiní. Odborníci ale před jejím masivním použitím varují. Nápadné barvy se rychle okoukají, naopak jemné pastelové odstíny, světle šedá či bílá představují ideální nadčasovou volbu. Při současné kvalitě materiálů se navíc nikdo nemusí bát, že se světlá fasáda rychleji zašpiní. Světlé odstíny mají u zateplených konstrukcí i své funkční opodstatnění. Odráží více světla a tepla, a tudíž se povrch fasády nepřehřívá tolik jako u tmavých barev.  Z toho důvodu, nedochází k nebezpečným dilatacím, které mohou narušit fasádní konstrukci.

Mikroskopické snímky struktury Nanopor omítky zdroj: tisková zpráva

Slikonové omítka - na první pohled je patrné, že původní silikonová omítka je nesrovnatelně hrubší než novinka Nanopor. zdroj: tisková zpráva

Samočistící fasáda – novinka ze světa nanotechnologií!

Jak ale docílit dlouhodobě sněhobílé fasády, když prachu a nečistot je ve vzduchu kolem nás čím dál víc? Zvláště majitelé domů ve městech a u frekventovaných komunikací vědí své. Pravidelné čištění fasády představuje finančně tak náročnou aktivitu, že se mnozí raději smíří se zašedlým odstínem svého domu a rezignují na jakákoliv řešení.

Přitom stačí před rekonstrukcí staré fasády nebo při výstavbě nového domu dát na radu odborníků a vybrat ten správný produkt.  Novinka ze světa nanotechnologií  - unikátní omítka a fasádní barva Baumit Nanopor  - se čistí sama, pouhým působením deště, větru, slunce a sněhu. Vyniká všemi vlastnostmi vysoce kvalitních silikátových omítek - otevřenými póry, dobrou difúzí vodní páry a dlouhou životností. Kromě toho se výzkumníci z laboratoře Baumit poučili z posledních poznatků z oboru nanotechnologií a vyvinuli dokonale hladký povrch, který je patrný na mikroskopických snímcích. Takto hladký povrch je čištěn pouhým každodenním působením přírodních živlů. V rámci prémiových fasádních systémů Baumit Premium a Open je omítka Nanopor dodávána výrobcem automaticky. V rámci ostatních systémů je výběr finální povrchové úpravy fasády ponechán na zákazníkovi. Nicméně zvláště v rušných městských lokalitách se investice do kvalitního materiálu mnohonásobně vrátí.

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma